Zlatna plaketa Dečjem ansamblu SKC „Stefan Nemanja“ – KUD Železničar

Dečji ansambl Srpskog kulturnog centra „Stefan Nemanja”- KUD „Železničar” iz Kraljeva, kao jedini predstavnik sa teritorije Raškog okruga, učestvovao je na republičkom takmičenju dečjih folklornih ansambala Srbije, koje je održano u nedelju, 11. juna u Batočini. Republičko takmičenje se tradicionalno održava u organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije iz Beograda, krovne organizacija amaterizma u Srbiji. Na završnoj smotri našlo se 18 najboljih dečjih ansambala iz gotovo svih okruga Srbije, koji su se za učešće izborili kroz opštinska i međuopštinska takmičenja.

U veoma jakoj konkurenciji, dečji ansambl kraljevačkog društva osvojio je Zlatnu plaketu Saveza, kao najviši vid nagrade za rad sa decom i mladima na polju prenošenja, očuvanja i prezentacije srpske narodne tradicije.

Ova zlatna plaketa treća je u nizu, a ukupno sedma koju su članovi SKC „Stefan Nemanja”- KUD „Železničar” osvojili u poslednjih 14 godina na ovom takmičenju.

Ovo društvo kreće u akciju upisa novih članova koja je ograničena na tridesetoro novoupisane dece koja će od septembra imati tromesečnu besplatnu školu folklora, a kasnije će od njih biti formirana grupa. Oni pozivaju zainteresovane da obezbede mesto za svoje dete prijavom na telefon umetničkog rukovodioca 060/6 869 625.