«HOĆU DA SAČUVAM PLANETU»

23. mart 2017.

U okviru projekta koji finansira ambasada Australije u Srbiji, u izdvojenom odeljenju kraljevačke škole “Vuk Karadžić” na Beranovcu, održane su tribina “Hoću da sačuvam planetu” i eko akcija “Drvo moje generacije”

Dvorište izdvojenog odeljenja osnovne škole “Vuk Karadžić” na Beranovcu od danas je bogatije za 20 mladih stabala zasađenih u okviru akcije “Drvo moje generacije”, jer OŠ „Vuk Karadžić“, kao promoter zdravih stilova života, koji obuhvataju i zaštitu i  očuvanje životne sredine, konstantno radi na razvijanju ekološke svesti kod dece i odraslih. Škola “Vuk Karadžić” ove godine, pored niza ekoloških akcija i radionica, realizuje projekat “Hoću da promenim planetu” uz pomoć DAP (Programa direktne podrške) koji finansira ambasada Australije.

Ambasada u Srbiji ove zemlje koja jedina na svetu ima ceo kontinet za sebe, ovoj školi je donirala lap-top, projektor, platno i štampač. Đaci su  sproveli anketu na uzorku od 100 sugrađana. Učesnici današnje tribine bili su profesori Šumarske škole, predstavnici lokalne vlasti, “Srbijašuma” i JKP “Čistoća”. Kao učesnici tribine đaci su se danas najviše interesovali kako da prepoznaju retke biljne vrste i za načine da se one u našoj zemlji zaštite.

Zamenik ambasadora Australije Glen Morrison, od direktorke škole «Vuk Karadžć» Biljane Barlovac, dobio je na poklon sliku-rad učenika ove škole sa motivima Kraljeva.

Treći korak ovog projekta biće realizacija pozorišne predstave „Kažem glasno svetu: Hoću da sačuvam planetu“ koja će premijerno biti izvedena krajem aprila u Kraljevačkom pozorištu.

Poslednji, četvrti korak projekta je akcija prikupljanja starog papira pod nazivom „U kanti je mesto najlon kesi, a papir za recikalžu ti donesi“, koja će biti realizovana na kraju školske godine.