KONTEJNERI I NA PODRUČJIMA VAN GUP-a

7. jun 2017.

Do sada je obaveza plaćanja komunalnih usluga postojala samo na području koje je u granicama Generalnog urbanističkog plana (GUP), a sada je predviđeno da i van tog područja “Čistoča” odvozi smeće

Većnici su na današnjoj sednici doneli i Zaključak o utvrđivanju Predloga odluke o upravljanje komunalnim otpadom na teritoriji grada Kraljeva

Do sada je obaveza plaćanja komunalnih usluga postojala samo na onom području koje je u granicama Generalnog urbanističkog plana. Ovim novim nacrtom odluke koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada Kraljeva, omogućiće se da i onim područjima koji su van GUP-a, budu postavljeni kontejneri kako bi se prikupljalo i odvozilo smeće i da pri tom nije neophodno da JKP “Čistoća” Kraljevo, koje se bavi ovom delatnošću, pojedinačno zaključuje ugovor sa svakim domaćinstvom.

Na ovaj način ćemo rešiti veliki broj nesuglasica koje su postojale među komšijama – jedni su želeli a drugi ne ovakvo odnošenje smeća. I kada dođe do postavljenja kontejnera jedni su odbijali obavezu da plaćaju ovu naknadu, a drugi su se ostajali nezadovoljni, jer “Čistoća” nije htela ni da je obavlja kada ne postoji dovoljan broj ljudi spreman da plati uslugu – kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je dodao da na ovaj način počinje rešavanje I komunalnih problema grada Kraljeva na jutemeljen način, normativan način, donošenjem odluka koje su usaglašene sa aktima na republičkom nivou odnosno uredbama i zakonima.

Nadam se da ćemo tokom jula sve pripremljene nacrte različitih odluka, kroz razgovor sa rukovodiocima odeljenja i načelnicima odseka, sa članovima Gradskog veća i drugim zainteresovanim strankama, pripremiti i nakon toga staviti na dnevni red Gradskog veća kako bi mogle da se nađu pred odbornicima Skupštine grada i da budu usvojene – istakao je Terzić.

Prema njegovim rečima, neke odluke koje su još na snazi, apsolutno su zastarele, jer su iz sedamdesetih i osamdesetih godina proišlog veka. Neke od njih se odnose na društvene odnose koji su odavno nepostojeći, ne predviđaju nove promene, kaznene odredbe su neretko smešne.

Ako se sada parkirate na zelenoj površini, predviđena kazna za to je 500 dinara. Mislim da nikome nije skupo da se parkira usred parka – našalio se Terzić.

1 komentar za naslov “KONTEJNERI I NA PODRUČJIMA VAN GUP-a

  1. . Ako lokalna samouprava donese ovakvu odluku  onda potvrđuje da su kgrupa lopova.Jer će komunalno  preduzeće postaviti 10 kontejnera u neko selo i naplaćivati harač na1500 kućakako bi se uposlili partiski drugovi preko veze a đubre će da ostaje meštanima.

Comments are closed.