TERZIĆ: U KOMISIJI PROFESIONALCI

7. jun 2017.

Danas je doneto Rešenje o obrazovanju Komisije za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2017. godini, gradonačelnik Kraljeva veruje da će posao odraditi u skladu sa normativnim aktima

Prema danas usvojenom rešenju, dva člana Komisije predložilo je Udruženje medijskih radnika, a jedan član Komisije je predlog jedinice lokalne samouprave.

U Komisiju za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva u 2017. godini imenovani su Kosta Garić, predstavnik Udruženja novinara Srbije (UNS), Nenad Čaluković, predstavnik Asocijacije medija iz Beograda I Biljana Pekušić, urednica dopisništva Javnog servisa BiH, BHTV u Beogradu (na predlog lokalne samouprave).

  – Mislim da se u sva tri slučaja radi o renomiranim licima, odnosno osobama koje iza sebe imaju obrazovanje i dugogodišnje profesionalno iskustvo u medijskoj sferi. Kada se deli novac, pa makar to bilo i za udruženja građana, ili za medije, uglavnom dolazi do neslaganja. Ja se nadam da će Komisija, koja je, po mom mišljenju, dobro sastavljena, odraditi posao onako kako to nalažu normativni akti i da ćemo već krajem juna imati pripremljen predlog Komisije koji bismo stavili na sednicu Gradskog veća koja će se održati početkom jula –  istakao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.