PROLEĆNO UREĐENJE DOMA ZDRAVLJA

15. jun 2017.

Ovih dana završeno je planirano renoviranje nekoliko ambulanti Doma zdravlja Kraljevo, a prioritet su bile ambulante u Godačici i Mataruškoj Banji, koje su tokom prethodne zime imale najveću štetu

Budući da su usled zimskih nepogoda najveću štetu pretrpele ambulante Godačica i Mataruška Banja, to je podrazumevalo da nastale štete budu prioritetno sanirane u ove dve ambulante.

Uz pomoć Mesne zajednica Godačica, a pre svega sredstvima Doma zdravlja, završena je popravka vodovodne i kanalizacione instalacije u Godačici, kao i u Mataruškoj Banji, kaže direktorka Doma zdravlja Kraljevo Mirjana Krčevinac.

Završeno je unutrašnje uređenje i krečenje ambulanti Konarevo, Kovači, Vrba i Beranovac, kao i ulaza u Službu za hitnu medicinsku pomoć. Na veliko zadovoljstvo naših pacijenata, postavili smo klupe ispred zgrade Poliklinike i Službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, tako da brojni korisnici naših usluga imaju tu mogućnost da se odmore u jednom veoma pristojno uređenom prostoru koji je, između ostalog, ukrašen i cvećem – rekla je ona.

Za ove radove utrošeno je 600 000 dinara.

U toku su završni radovi na adapataciji svih toaleta u zgradi Poliklinike i to su zajedničke, kako finansijske, tako i tehničke aktivnosti Doma zdravlja i Opšte bolnice „Studenica“.

U toku je priprema dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju velikih ambulanti: Samaila, Vitanovac i Ribnica, tako da ćemo, zahvaljujući podršci lokalne samouprave, aplicirati za evropske projekate koje finansiraju ovu oblast – istakla je Krčevinac.

Prema njenim rečima, predstoji i realizacija projekta iz donacije nemačke humanitarne organizacije „Fimshare“, koja je 6,5 hiljada evra namenila za adaptaciju, renoviranje i opremanje ambulante u Ušću.

Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja Kraljevo