NOVO OBEČANJE ZA AERODROM “MORAVA”

7. ju 2017.

Tokom današnje posete Aerodromu «Nikola Tesla» u Beogradu, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović ponovo obećala da će aerodrom u Lađevcima uskoro biti osposobljen i za civilni saobraćaj

Najinteresantniji aspekti današnje posete ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Aerodromu Nikola Tesla svakako su bili odgovori na pitanja Tango Six portala o koncesiji i budućnosti ostalih „manjih“ aerodroma u Srbiji.

Na pitanje o razjašnjenju vremenskog rasporeda dešavanja u okviru procesa koncesije (poslednju izjavu u tom kontekstu dala je nova premijerka) ministarka Mihajlović je precizirala da prvi deo finalnog procesa odlučivanja počinje na jesen i da bi, prema planu, sve trebalo da bude gotovo u martu sledeće godine:

Proces koncesije je u toku, sve se radi pažljivo, interes je dugoročan razvoj aerodroma i ovo nije njegova prodaja. Kakvi god da su poslovni rezultati, nemoguće je obezbediti tako velike količine novca za 20 do 30 godina razvoja. Mart 2018. je rok da se sve zvanično da zaokruži papiriloški, birokratski, administrativno ako budemo imali koncesionara. Na jesen ove godine ćemo znati prvo da li smo izabrali koncesionara, ako jesmo ko je koncesionar i razgovarati o potpisivanju samog ugovora.

Što se aerodorma „Morava“ tiče, očekujemo da sa Ministarstvom odbrane potpišu određeni memorandumi, dogovori, protokoli i da to efektivno postane civilno-vojni aerodrom. Razlog zašto se kasnilo sa „Moravom“ je produžetak piste i neke još neke stvari koje su Ministarstvu odbrane neophodne. Jer mi moramo da potpuno razdvojimo vojni aerodrom od civilnog. Ne možemo doći u situaciju da primamo putnike na civilnom delu aerodroma i da imaju mogućnost da na bilo koji način budu ukršteni sa vojnim operacijama. Preduzeće „Aerodrome Srbije“ smo i osnovali da podignu takozvane „male aerodrome – rekla je ministarka Mihajlović.

izvor: Tango Six (https://tangosix.rs/2017/07/07/vlaisavljevic-ant-u-novembru-5-miliona-putnika-mihajlovic-izbor-koncesionara-na-jesen-moravu-uskoro-osposobljavamo-za-saobracaj/)

 

One thought on “NOVO OBEČANJE ZA AERODROM “MORAVA”

  1. . lađevci im trebaju za još po koje izbore, zato i ne žure sa završetkom.

Comments are closed.