HRAM FUDBALA ZA FK „RADNIK“ IZ UŠĆA

12. jul 2017.

U Ušću na Ibru preovladala je želja meštana da varošica, izgradnjom ovakvog objekta, obezbedi odlične uslove za rad svojim fudbalerima u pet kategorija, sa kojima rade četvorica trenera, bez ikakve nadoknade

Dugo će se u Ušću pamtiti velika svečanost priređena povodom izgradnje sportskog objekta na igrališu Fudbalskog kluba „Radnik“. Pre otvaranja posetioci i gosti imali su prilike da obiđu ovaj hram fudbala koji krase velike i svetle protorije, za gostujuće, domaće igrače i delioce pravde kao ekonomat a pažnju privlače prvoklasan nameštaj i najmodernije instalacije mokrog čvora.

Ništa od ovoga ne bi bilo da nije preovladala velika želja meštana da već jednom imaju objekat kakav i priliči ovom mestu. Zahvaljujući prijateljima kluba, sponzorima, bivšim igračima, zaljubljenika u fudbal i ljudima iz Ibarskih rudnika “Ušće” uspeli smo da sve uradimo i danas se s pravom radujemo – rekao je u besedi Branko Planojević, predsednik kluba.

Svi su očigledno dali svoj maksimum, pa će sada fudbaleri imati prijatan kutak i odlične uslove za rad. No, neće se stati na ovome.

Trudićemo se da nastavimo istim tempom pre svega na rekonstrukciji terena i tribina koje želimo da pokrijemo nadstrešnicom. Planova ima na pretek, ali se nadam da ćemo radom i dosadašnjim tempom i to ostvariti – dodao je Planojević.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj građana Ušća, sportskih prijatelja iz mnogih saveza i klubova Srbije, a sve je pozdravio i Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, poželevši puno uspeha i sreće sportistima i sportskim radnicima ovog mesta.

Objekat su presecanjem crvene trake otvorili fudbaleri najmađe generacije FK Radnik. Inače u klubu radi čak pet fudbalskih kategorija od petlića do seniora a sa njima rade treneri, njih četvorica bez ikakve nadoknade.

FK „Radnik“ je osnovan 1954. godine i nadmetao se godinama od najnišeg stepena takmičenja do nekadašnje, visoko kotirane Zapadno – Moravske lige. Zanimljivo je da su baš u toj ligi odigrali i meč sa Javorom iz Ivanjice. Bilo je to u aprilu 1978. godine u prvenstvenom meču u Ušću. Bilo je 2:2. Javor je i ovoga puta bio gost, a ovaj meč pratilo je više od 500 gledalaca.

Predigra je bio nastup mališana folkloraca, koji su imali kratak, ali kvalitetan nastup.

Domaćini su zadovoljni, jer je do sada klub iznedrio dosta asova. Ipak, Dragan Mladenović zaslužuje najveću pažnju. Karijeru je započeo u Radniku, put ga je najpre odveo u Crvenu zvezdu a potom je imao bogatu inostranu karijeru.

Sve je završeno velikom gozbom i muzikom i, naravno, prigodnim govorima čelnika kluba, koji su obećali i skori povratak Radnika u više rangove, najpre zonu, a moždai i Srpsku ligu.

izvor: www.srbijasport.rs