ODLUKA O POSTAVLJANJU PLOVILA

28. jul 2017.

Kraljevo ima više restorana i kafea na reci Ibar i na drugim rekama, a lokalna samouprava nije imala nijednu odluku koja bi uređivala ovu oblast

Na današnjoj sednici Gradskog veća, usvojen je Predloga odluke o postavljanju plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Kraljeva., koji će se naći pred odbornicima u septembru, na prvoj narednoj sednici gradske skupštine.

Imamo više restorana i kafea na reci Ibar i na drugim rekama, a nismo imali nijednu odluku koja bi uređivala ovu oblast. Ovom odlukom konačno se uređuje ova oblast na način sa kojim su saglasni predstavnici javnih preduzeća i radne grupe. Većnici su raspravljali, a Nacrt će se naći pred odbornicima Skupštine grada u septembru i onda ćemo moći da imamo određene izmene ukoliko odbornici na vreme podnesu amandmane – izjavio je posle sednice Veća gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je ocenio da se radi o dobrom rešenju, zato što se na ovaj način, konačno, popunjava jedna zakonska i normativna praznina.

Moramo urediti sve delatnosti, a ne da godinama bežimo od toga. Da godinama pričamo kako su odluke loše, a ne menjamo ih. Da nemamo odluku u nekoj oblasti i da treba da je donesemo, a da ništa ne radimo po pitanju njenog donošenja. Bolje da imamo i odluku koja nije najbolja, ali da je imamo, pa da je s vremenom, izmenama i dopunama, menjamo – rekao je Terzić i dodao kako smatra da je ova odluku u potpunom skladu sa interesima grada i građana, ali i onih ljudi koji žele da postave plovne objekte.

 

One thought on “ODLUKA O POSTAVLJANJU PLOVILA

Comments are closed.