Obe firme «Magnohroma» su kupili Kraljevčani

23. mart 2018.

Tufegdžić: «Vlasnici kompanija koje su kupile dve fabrike su Kraljevčani, zbog čega se nadamo da će, pokretanjem proizvodnje vratiti dug mestu rođenja, a treća fabrika će, najverovatnije, biti prodata na narednoj licitaciji po nižoj ceni»

Prema mišljenju Zvonka Tufegdžića, direktora Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog upravnog okruga, u privrednom smislu grad Kraljevo i čitav region treba da budu zadovoljni što su dve proizvodne celine «Magnohroma». On je izrazio nad da će na narednoj licitaciji biti prodata i Fabrika vatrostalnih materijala.

Pošto su vlasnici beogradskih firmi, koje su već kupile dve Magnohromove fabrike, uložili novac u njihovu kupovinu, nadam se da će uložiti i u proizvodnju, tim pre što su u Kraljevčani, koji će vratiti dug svom kraju – kaže Tufegdžić, ističući da su u pitanju ozbiljne kompanije, koje se bave trgovinom, ali i proizvodnjom. https://www.youtube.com/watch?v=IxJycYMvpZg

Što se tiče treće celine, koja je pravni sledbenik nekadašnjeg kraljevačkog giganta, Tufegdić smatra da su oni želeli da kupe po nižoj ceni celinu «Magnohroma» za koju su zainteresovani.

Na narednoj licitaciji će cena biti niža, ali će njima ostati više novca za ulaganje, a za pokretanje proizvodnje nije od značaja da li će oni fabriku kupiti za million ili dva miliona evra, nama je bitno da to bude ozbiljna firma koja želi da pokrene proizvodnju – smatra Tufegdžić.

Prema njegovom mišljenju, u prvoj fazi treba očekivati zapošljavanje od par stotina radnika u prodatim fabrikama i nada se da bi prodaja treće celine «Magnohroma», za koju niko nije uplatio depozit, a cena joj je bila procenjena na 275 miliona dinara, mogla da bude okosnica razvoja celog kraja.

«Magnohrom» nekada nije bio nosilac razvoja samo Kraljeva, Raškog okruga i Srbije, već i čitave bivše Jugoslavije, jer je bio jedan od tri najveća neto izvosnika sa područja nekadašnje SFRJ – podsetio je direktor RPK Moravičkog i Raškog okruga, izrazivši nadu da bi to opet mogla da postane ozbiljna fabrika.

4 thoughts on “Obe firme «Magnohroma» su kupili Kraljevčani

  1. . MOŽDANEKAD BUDE POZNATA  AKOKO MRTVI BUDU  USTALI I ALI I UZRLI STVAR U SVOJE RUKE

  2. . Posle se pitamo otkud Komora na budžetu…mora se ova antologijska izjava zabeležiti…sramotno ako se zna da nasledjena poatsocijalistička organizacija kao I Dunav osiguranje I još desetine pijavica

  3. . Ha ha ha ha. Strucnjak. A ko li je taj vlasnik WLBEX-a. Tacan odgovor BOMEX.

Comments are closed.