Crni bilans: U Srbiji, za samo tri dana u saobraćajnim nezgodama poginulo osam ljudi

Samo juče (nedelja, 3. septembar) smtrno je stradalo pet učesnika u saobraćaju

Početak septembra odneo je u Srbiji osam ljudskih života, Za samo tri dana, od 1. do 3. septembra, u saobraćajnim nezgodama poginulo je osam osoba, dok su dve zadobile teške telesne povrede opasne po život, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Samo u nedelju, 3. septembra, poginulo je čak pet učesnika u saobraćaju.

U sudaru automobila marke „fijat punto“, koji se kretao suprotnim smerom, i „hjundaija“ na auto-putu Miloš Veliki na teritoriji Surčina, jedna osoba je poginula, dok je jedna teže, a još jedna lakše povređena. Od siline udarca „fijat“ se zapalio i izgoreo, a policijski službenici utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi s ovom saobraćajnom nezgodom.

Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda od 1. do 3. septembra, čak tri su, uključujući i nezgodu na auto-putu Miloš Veliki, izazvali vozači automobila koji su prešli u kolovoznu traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera.

Takođe, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je i neprilagođena brzina, nakon čega su vozači gubili kontrolu nad vozilom i sleteli s puta.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akcije pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja.

Iz MUP-a apelujeu na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

foto: ilustracija gdbaker, Pixabay

2 komentara za naslov “Crni bilans: U Srbiji, za samo tri dana u saobraćajnim nezgodama poginulo osam ljudi

  1. Svi to znaju. Alkohol i neprilagodjena brzina 99% razloga za udese sa fatalnim ishodom. Resenje u zabrani voznje pod dejstvom alkohola kao da ne funkcionise a kontrola brzine kao da sluzi za punjenje budzeta a ne za promenu svesti vozaca.

  2. Znači, vreme je za moratorijum na kupovinu vozila i polaganje vozačkih ispita, uvođenje lekarskih pregleda na dve godine i ostalih gluposti…..

Comments are closed.