Dačić u Kraljevu: Naši prioriteti su socijalizam i patriotizam

Izbori 17. decembra su veoma važni za budućnost Srbije, a i šansa su da se ispravi greška 5. oktobra, poručio je predsednik Socijalističke partije Srbije

Socijalistička partija Srbije (SPS) neće imati klasičnu predizbornu kovenciju u Kraljevu, ali je danas predsednik ove stranke Ivica Dačić obišao štandove omladine SPS-a na Trgu srpskih ratnika i razgovarao sa simpatizerima.

Naša politika je ostala nepromenjena svih ovih decenija i zasniva se na dva ključna prioriteta: na socijalističkom idejama socijalne pravde i na principu patriotizma, poručio je danas Dačić:

Srbija  je navikla na socijalnu pravdu. Srbi ne trpe nepravdu u bilo kom obliku. S druge strane, ne vredi vam socijalna pravda ako nemate Srbiju. Zato treba voditi čvrstu i mudro politiku. Mi smo, zaista, ponosni na sve što smo uradili zajedno sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem u ovih 11 godina.

Predsednik SPS ponovio je želju socijalista da koalicija ove dve stranke bude nastavljena i posle izbora.

Naravno, potrebno je da nam narod da potvrdu za sve to, a mi očekujemo dobre izborne rezultate, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou. Očekuju nas teške godine u kojima će biti mnogo pritisaka, u kojima su Srbiji neophodne politička stabilnost i političko jedinstvo. Naravno, mi smo spremni da preuzmemo svaku vrstu odgovornosti koju nam naroda dodeli i zato smo i govorili da mislimo kako bi u interesu političke stabilnosti bilo dobro da Vučić bude predsednik, a Dačić premijer – kazao je prvi čovek SPS-a.

Kako je pojasnio, to nije personalno pitanje, već  je, „zbog toga što je potrebno donošenje teških odluka potrebno da postoje iskustvo i odlučnost, ali i posvećenost poslu kao i političkoj jedinstvo u Srbiji:

– Naravno, da li će to tako biti zavisi od naroda, odnosno od građana.

SPS na izbore izlazi zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije.

Izbori 17. decembra su veoma važni za budućnost Srbije, a i šansa su da se ispravi greška 5. oktobra. Treći na ovoj listi je Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, tako da Milošević, ulazi u Parlament #po drugi put među Srbima“ –  poručio je Dačić.

Osim njegovog, drugih obraćanja okupljenima – nije bilo.

M. M. D.