Dan policije u Kraljevu obeležen druženjem sa mališanima (VIDEO)

Pripadnici snaga bezbednosti strpljivo su oduševljenim mališanima pokazivali unutrašnjost policijskih i vozila žandarmerije, vozili ih na kvadovima, dopustili da uživaju na zip lajnu, a najveću radost deci su priuštili vatrogasci pena-žurkom

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Povodom proslave obeležavanja Dana  Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Policijske uprave u Kraljevu, Odreda  žandarmerije i Odeljenja za vandredne  situacije u Kraljevu, prezentovali su svoja sredstva za rad i opremu.

Pogledajte veoma zanimljivu video reportažu zabeleženu u parku pored nekadašnje „Bašte Ibar”:

Pripadnici snaga bezbednosti strpljivo su oduševljenim mališanima pokazivali unutrašnjost policijskih i vozila žandarmerije, vozili ih na kvadovima, dopustili da uživaju na zip lajnu, a najveću radost deci su priuštili vatrogasci pena-žurkom.

Pored ljudskih kapaciteta i resursa veoma važnu ulogu u zaštiie lične i imovinske sigurnosti građana ima i oprema koju koristimo u svakodnevnom radu čemu Ministarstvo pridaje veliki značaj. Kao što ste mogli da vidite, naši najbrojniji i najverniji posetioci na ovoj prezentaciji su mališani, jer su neposredan i direktan kontakt razgovor dece i njihova komunikacija sa policijskim službenicima – bitan faktor u cilju jačanja poverenja. Pre svega da se razbije otpor prema uniformi kako bi deca od policijskih službenika u neposrednoj komunikaciji mogla o našem poslu da nauče nešto više – kaže major Goran Grujić, načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Kraljevo.

Pored motornih vozila koja pripadnici policija i žandarmerije  koriste u svakodnevnom radu, građani su mogli da vide i druge zanimljivosti.

Kraljevački mališani i svi građani koji su danas prisustvovali ovom događaju, mogli su da se fotografišu sa pripadnicima policije i žandarmerije, kao i sa policiijskim psima.

M. M. D.