Dejvis kup reprezentacija Srbije na korak od poraza

Nakon neočekivanog poraza, koji je Miomir Kecmanović doživeo u prvom mečudana protiv Lukaša Klajna, Srbija je ponovo izgubila. Ovog puta od srpskog tenisera Dušana Lajovića bolji je bio Aleks Molčan rezultatom 1:2(6:4,2:6,0:6).

Odlično je u meč ušao popularni „Duci” i do prvog “brejka” stigao je u petom gemu prvog seta. Ubrzo nakon toga, Lajović je ponovo oduzeo servis gem protivnika, pa je stigao do velike prednosti od 5:2. U sledećem gemu servirao je za prvi set, međutim nije uspeo odmah da potvrdi “brejk” i tako da završi prvi set, ali dva gema kasnije je bio siguran na svom servisu i tako prvi set rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

Od tog trenutka, pa do kraja meča, na terenu je postojao samo jedan teniser, Aleks Molčan. Već je na startu drugog seta oduzeo servis protivniku i stigao do prednosti od 0:3. Do kraja seta, a ispostaviće se i meča, Lajović je uzeo samo dva gema, pa je drugi set završen rezultatom 2:6.

during the 2023 Davis Cup Qualifiers between Serbia and Slovakia at Sportski centar Ibar, on February 02, 2024 in Kraljevo, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U trećem, odlučujućem setu, Lajović je ostao bez snage, nije imao odgovor na igru Aleksa Molčana kome je sve polazilo za rukom i treći set je srpski teniser završio bez osvojenog gema. Konačan rezultat meča bio je 1:2 (6:4,2:6,0:6).

Na kraju, Slovačka je stigla do velike prednosti od 0:2, pa će Srbiji sutra, u Kraljevu, biti potrebno pravo malo čudo da dodje do preokreta i tako ostane u „Svetskoj grupi”.

Ukoliko ne uspe u tome, Srbija će pasti u drugi nivo takmičenja Dejvis kupa – „Svetsku grupu 1″.

Lazar Dulović

Nikada se nisam predavao, pa to neću da uradim ni sada. Pokušaću da prenesem mojim igračima da pokažu sutra tu borbenost, da pokažu da imaju ono, i da probaju da preokrenu. Razočaran sam što je pred našom publikom 2:0 za protivnika. Ali, nemamo mogućnost za kombinovanje i verujem da i Kecmanović i Lajović mogu bolje od ovog što su pokazali danas – kritičan je bio Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Ni Dušan Lajović, kao nešto ranije danas na konferenciji za novinare Miomir Kecmanović – nije tražio alibi.
Počelo je dobro, a posle prvog seta sam jednostavno bio u podređenom položaju i nisam uspeo da se izdignem. Verujem da je sutra novi dan i da možemo sve da peokrenemo, iako je 2:0 za protivnika – rekao je Dušan Lajović.

*foto: Teniski savez Srbije – Srđan Stevanović