Detalji prijemnog ispita za Umetničku školu u Kraljevu

Prijava za polaganje prijemnog ispita za upis elektronskim putem traje još danas, u samoj školi danas i sutra, a učenici prijemni ispit polažu 14, 15. i 16. maja

Srednja umetnička škola u Kraljevu i ove godine upisuje u prvi razred učenike u tri obrazovna profila:  llkovni tehničar, tehničar dizajna grafike i tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda. Školovanje na svim profilima traje četiri godine. Prohodnost postoji ka svim fakultetima.

Prijava za polaganje prijemnog ispita za upis elektronskim putem na portalu Moja srednja škola traje još danas (15. april).

Prijavu u papirnom obliku moguće je podneti i u školi – danas i sutra  (15. i 16. april). Obrazac prijave obezbeđuje Škola.

Po kalendaru upisa, 13. maja u 9:00 – biće istaknuta lista kandidata sa rasporedom polaganja po učionicama, a narednog dana (14. maj) u 09:00 – polaganje ispita – crtanje.

Za prozivku obavezno je da učenik kod sebe ima đačku knjižicu sa overenom  fotografijom)

– učenici za ispit treba da ponesu olovke  za crtanje

– radi se 4 školska  časa, bez pauze (180 min.)

Narednog dana – 15. maja od 9:00 –  učenici na isti način, posle prozivke, polažu ispit – slikanje. Sa sobom učenici treba da ponesu tempere  boje, četke  za slikanje, paletu, krpu  i posudu za  vodu. Radi se četiri školska časa, bez pauze (180 minuta)

Dan kasnije – na isti način, posle prozivke, 16. maja od 9:00 –  polaganje ispita  – vajanje. Učenici sa sobom treba da ponesu male špahtle za  vajanje. I ovaj ispit takođe traje četiri školska časa, bez pauze.

Tokom prijave i prijemnog ispita biće poštovane sve epidemiološke mere zaštite.

Dodatne informacije na telefon 036-326-700, sajt škole: http://www.umetnicka-kv.net/ i na Instagramu @umetnickaskolakraljevo

naslovna: Photo by bruce mars on Unsplash