Ekipa „Kraljevi iz Kraljeva” osvojila prvo mesto u igri „Između dve vatre“ na Plazma Sportskim igrama mladih (VIDEO)

Pobedom su izvojevali plasman na Međunarodno finale, koje će se održati krajem avgusta u Splitu

Nove zlatne medalju donose u Kraljevo ekipa „Kraljevi iz Kraljeva“ u kategoriji 2013. i mlađi koja je pobedila na Plazma sportskim igrama mladih održanim na Zlatiboru u igri „Između dve vatre“.

Meč izmedu ekipe Kraljevi iz Kraljeva i ekipe Beli Lavovi iz Kuršumlije bio je  neizvestan do samog kraja. Prvi set je dobila ekipa Beli lavovi, a drugi ekipa iz Kraljeva. U trećem setu vodila se žestoka borba u kojoj su Kraljevi izvojevali pobedu i plasman na Međunarodno finale, koje će se održati krajem avgusta u Splitu. Biće to prilika da se mali Kraljevčani  druže i takmiče sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Pogledajte VIDEO prilog o uspehu “Kraljeva iz Kraljeva”

Državno finale Plazma Sportskih igara mladih traje sve 9. jula na Zlatiboru. Takmiči se oko hiljadu takmičara iz više 50 opština i gradova.

Ideal svakog sportiste je medalja. Ovi mali, veliki, takmičari pokazali su sinoć na terenu šta znači drugarstvo, kako se se svom snagom bori za svoj tim i kako se poštuje fer plej.

Ekipu Kraljevi pripremali su i do finala doveli učitelj Boris Garović i učiteljica Jovana Jovanović.

Kraljevo, osim u već pomenutoj sportskoj ogri Lino „Između dve vatre”, ima i predstavnike u ateltici (trka na 60 metara), basketu 3×3, tenisu, tukometu i na turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup.

Takmičenja u okviru Državnog  finala 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih nastavljaju se sutra kada su su na program Millennijum Basket 3×3, odbojka i odbojka na pesku (jedino ovo takmičenje igraće se na terenima u Novoj Varoši, a ne na Zlatiboru.)

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnije amatersko takmičenje u Evropi, koje podržavaju MOK, UEFA, FIDE,FIBA i Evropska komisija.