„Fleke“ u Kraljevačkom pozorištu

Predstava govori o odrastanju kroz koje se provlače lični, emotivni gubici, a iako su u centru priče smrt i odlazak dragih i bliskih, ovaj komad poseduje – neobičnu vedrinu

Predstava Fleke kojom je Kraljevačko pozorište 2022. godine prvi put u svoj istoriji uvršteno u selekciju Sterijinog pozorja, najznačajnig pozorišnog festivala u zemlji, na repertoaru je VEČERAS (sreda) 24. januar u 20 časova.

Fleke govore o odrastanju kroz koje se provlače lični, emotivni gubici. Iako su u centru priče smrt i odlazak dragih i bliskih, predstava poseduje neobičnu vedrinu. U maniru Juga Đorđevića, predstava beži od uobičajenih „emotivnih patosa” i traga za razlogom svakog dolaska u naš život, kao i onim što u nama ostane kada neko drag iz našeg života ode.

Aleksandra Arizanović je za ulogu u ovoj predstavi 2022. godine dobila nagradu za najboljeg mladog glumca na „Sterijinom pozorju”. Fleke imaju još jednu emotivnu notu. Ova predstava je bila povod za povratak Dragane Varagić u grad u kojem je rođena i u kojem je provela detinjstvo.

U predstavi igraju: Aleksandra Arizanović, Dragana Varagić, Gorica Dinulović i Zoran Cerovina. Ulaznica košta 400 dinara.