Hoćemo da budemo svoji na svome – predizborni skup Zavetnika u Kraljevu

„Nastojaćemo da se zaustavi da svake godine iz Srbije nestane jedno Kraljevo i da svake godine imamo bar jedno Kraljevo više“, kazala je kandidatkinja Srpske stranke Zavetnici za mesto predsednika Srbije – Milica Đurđević Stamenkovski

Srpska stranka Zavetnici održala je danas predizborni skup u Kraljevu na kojem je  govorila kandidatkinja ove stranke za mesto predsednika Srbije Milica Đurđević Stamenkovski. Ona se pozvala na istraživanja koja pokazuju, kako je rekla, da su Zavetnici jedina stranka koja samostalno ulazi u republički parlament:

Mi nismo želeli da sklapamo neprincipijelne koalicije. Izašli smo samostalno sa porukom da hoćemo da budemo svoji na svome, jer se borimo za očuvanje našeg ustavnog poretka, za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, za podršku našem narodu koji živi u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, u regionu i rasejanju.

Sa predizbornog skupa Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu

Ona je dodala da borba da se bude svoj na svome, podrazumeva i rad na očuvanju i obnovi sela, domaće privrede, poljoprivrednih gazdinstava:

To je i nastojanje da se zaustavi da svake godine iz Srbije nestanu jedno Kraljevo ili jedno Užice i da svake godine imamo bar jedno Kraljevo više u Srbiji, da se deca rađaju, da se porodicama pomaže, da se obnove vrednosti.

Ulazak Srpske stranke Zavetnici u republički parlament je, prema rečima Đurđević Stamenkovski, garancija da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj federaciji, da neće biti predaje Kosova i Metohije i „garancija odbrane porodične, domaćinske Srbije koja brige o mladima“:

Radićemo na tome da povratimo poverenju u politiku sve većeg broja građana koji ranije nisu izlazili na izbore, a koje nam sada daju podršku – ocenila je ona.

Na parlamentarnim izborima Zavetnici su pod rednim brojem sedam, a na predsedničkim na broju 5, pa je Đurđević Stamenkovski ocenila da to što se Zdravko Ponoš kao predsednički kabdidat nalazi na rednom nroju 4, a Aleksandar Vučić na broju 6 – pokazuje „simboliku da su Zavetnici taj treći – pravi put“.

Strahinja Erac, predizborni skup Srpske stranke Zavetnici u Kraljevu

Na skupu je govorio i Strahinja Erac, član Izvršnog odbora Srpske stranke Zavetnici koji je istakao da su Zavetnici „u proteklom periodu uradili mnogo“:

Obišli smo sve delove Srbije, zajedno sa našom predsednicom. Što se tiče parlamentarnih izbora, Kraljevo je imalo nekoliko poslanika u poslednjem sazivu, ali su to bili poslanici koji se nisu javljali za reč i koji su bili klasični „stiskači tastera“ za glasanje. Nadam se da 3. aprila građani neće glasati za one koji su bili takvi, već za one koji vole svoju zemlju kao Milica – kazao je Erac.

M. M. D.