Humani studenti i đaci

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam i u Gimnaziji u Vrnjačkoj Banji

U saradnji sa Službom za transfuziju krvi Kragujevac i uz podršku Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, Crveni krst Vrnjačka Banja organizovao je oš jednu u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi. Studenti su pokazali svoju veliku humanost i krv je dalo njih 22 dobrovoljnih davalaca.

Prema rečima sekretara vrnjačkog Crvenog krsta Đorđa Đukića, u ovu organizaciju stalno stižu molbe za organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je uvek deficitarna i potrebna za lečenje građana vrnjačke opštine u bolnicama u Kraljevu, Kragujevcu i Beogradu.

Želim da se zahvalim svim humanim ljudima, posebno studentima koji su se odazvali na ovoj akciji. Istakao bih podatak da su svega tri odsto stanovnika Srbije dobrovoljni davaoci krvi, a osam posto su pripadnice lepšeg pola. Zato pozivam sve privredne subjekte, organizacije, ustanove i medije da propagiraju dobrovoljno davalaštvo krvi.

Naredna akciju biće održana 23 maja od 9.30 do 13.30 u restoranu ’“Tandem’’u Novom Selu, a svima koji se budu odazvali i dali krv, hotel „Vrnjačke Terme“ poklanja jednodnevnu kartu za wellness bazene, najavio je Đukić.

Prošlog meseca  akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je i u vrnjačkoj Gimnaziji, a podršku su svojim učešćem, osim gimnazijalaca, pružili i đaci Ugostiteljsko-tirističke škole kada je  prikupljena 51 jedinica krvi.

        Dragan Ivanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *