Humanitarni bazar: Da spasimo život Stefana Vasiljevića

Prosečni mesečni troškovi lečenja mladog Kraljevčanina su oko 1.200 evra, a sada kada se bolest ponovo vratila, za šestomesečnu hemioterapiju potrebno mu je i više od 14.000 evra

Stefan Vasiljević iz Kraljeva apsolvent je Medicinskog fakulteta u Kragujevcu kojem se život promenio preko noći 2016. godine kada mu je otkriven uznapredovali karcinom testisa sa višestrukim metastazama.

Nažalost, i pored dugogodišnjeg lečenja hemioterapijom, tumor je metastazirao i na mozak. Nakon uklanjanja metastaze u avgustu 2018. godine, tumor se uporno navraćao još tri puta, tako da je Stefan za samo sedam meseci imao četiri visokorizične operacije glave.

Već tada su bile iscrpljene sve opcije lečenja koje je državno zdravstvo moglo da ponudi, pa je Stefanova porodica negovo lečenje morala da nastavi na privatnoj klinici u Beogradu, na kojoj se on leči od aprila 2019. godine.

Do sada smo se borili da ovaj trošak iznesemo samostalno. Medjutim troškovi su jako veliki, svakodnevni i na dug vremenski period. Lečenje traje već osam godina, a mesečni troškovi iznose prosečno oko 1.200 evra. Situaciju nam otežava i to što je Stefan mladić sa 70 posto telesnog oštećenja: leva strana mu je skroz paretična i ne može sam da se kreće. Vezan je za invalidska kolica.Treba mu tuđa pomoć i neko stalno mora da bude uz njega.

Zdravstveno stanje mu je bilo prilično stabilizovano i bili smo uvereni da mu terapije više neće biti potrebne. Međutim poslednji nalazi su nas, nažalost, demantovali. Snimak PET skenera i vrednosti tumor markera ukazuju da se bolest ponovo aktivirala. Po predlogu onkologa potrebno je da u naredna dva meseca Stefan primi najmanje šest hemoterapija na bazi platine, a svaka košta oko 280 000 dinara. To višestruko prevazilazi naše mogućnosti, jer smo ionako jako finansijski iscrpljeni.

Zato ovim putem molimo sve ljude dobre volje da podele ovaj post ili pomognu uplatom na račun kako bismo Stefanu obezbedili nastavak lečenja.

Hvala Vam od srca u ime Stefana i njegove porodice: majke Vesne, oca Rada i sestre bliznakinje Ane“, napisala je u svom apelu da se Stefanu pomogne – njegova mama Vesna Vasiljević.

Sa željom da Stefanu pomognu, njegovi prijatelji, ali i mnogi drugi znani i neznani ljudi, organizuju humanitarni bazar koji će biti održan na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu u ponedeljak 8. aprila  od 10.00 do 21.00.

Oni apeluju na sve ljude dobre volje: „Dođite i pomozite kako bimo svi zajedno Stefanu omogućili nastavak lečenja!“

Broj humanitarnog računa kod NLB komercijalne banke za pomoć je:

Primalac: Stefan Vasiljević

Svrha uplate: Humanitarna pomoć za Stefana Vasiljevića

205-9011008374630-24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *