IN MEMORIAM: Slobodan Beli Pavlović (1943 – 2023)

U svom domu u Popovćima kod Kraljeva preminuo je diplomirani ekonomista i stručnjak za finansije Slobodan Beli Pavlović.

Slobodan Pavlović je rođen 1943. godine u Popovićima kod Kraljeva gde je završio osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu je završio u Kraljevu, a Ekonomski fakutet u Beogradu.

Tokom svoje bogate radne karijere obavljao je niz odgovornih funikcija u kraljevačkim preduzećima Trgopromet, Jasen i Magnohrom. Radio je u Jugobanci u Kraljevu i Regionalnoj privrednoj komori, a jedno vreme je bio i predstavnik kompanije „Jugodrvo” iz Beograda u Solunu. Ostaće upamćen kao generalni direktor ondašnjeg Šumsko industrijskog preduzeća Jasen koje je, pod njegovim rukovodstvom, beležilo rekordne izvozne rezultate na tržištu država ondašnjeg Sovjetskog saveza,  ali i drugih evropskih zemalja.

Iako to nije bila njegova velika želja, sticajem ondašnjih društvenih okolnosti bio je aktivan i kao društveno-politički radnik  poznat po svojim tačnim ,otvorenim ekonomskim analizama kojima je ukazivao na brojne probleme u poslovanju ondašnjih preduzeća, zalažući se neprestano za veću samostalnost preduzeća u odnosu na ondašnje  državne i partijske organe.

Naoružan znanjem i radnim rezultatima bio je poznat po neposrednoj i direktnoj komunikaciji, kako sa radnicima, tako i sa najvišim funkcionerima ondašnjh lokalnih i državnih organa.

Ispraćaj od Slobodana Belog Pavlovića je danas (utorak, 28. novembar) u Popovićima. Opelo kod kuće Pavlovića počinje u 14 časova, a potom je sahrana na groblju u Popovićima.

Izvor: Kraljevačke novosti