Izložba fotografija Saše Petričiča „Svet u koloru“

Fotografije predstavljaju ono šta je Saša Petričić video i zabeležio u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri koja traje duže od 30 godina

Saša Petričić, popularni foto reporter CBC News iz Toronta priređuje izložbu koja će biti otvorena u utorak 12. septembra u 19 časova, u Galeriji Grafičkog kolektiva (Dragoslava Jovanovića 11).

Ovo je njegova treća samostalna izložba, posle Toronta i Otave.

Fotografije na izložbi „Beli svet u koloru’, predstavljaju ono šta je Saša Petričić video i zabeležio u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri koja traje duže od 30 godina. Tu su ljudi koje je on sretao i njihove životne okolnosti, u svojoj punoj boji.  Publika će moći da vidi 40 fotografija, kao i brojne video snimke koje je napravio kao TV novinar.

Radujem se izložbi u Beogradu, jer je to moj rodni grad. Kao što se vidi na mojim slikama, imao sam priliku i čast da putujem  po celom svetu – i još uvek putujem – ali postoji jako mali broj mesta gde uvek volim da se vratim kao u Beograd. Još veće mi je zadovoljstvo kad mogu da dođem sa brojnim fotografijama i interesantnim pričama i da tako podelim svoja iskustva iz dalekog sveta – kaže Petričić.

Saša Petričić u Singapuru

On je odrastao u Torontu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je novinarstvo na Univerzitetu Karlton u Otavi, Ontario. Odlično govori nekoliko stranih jezika i ćesto posećuje Srbiju.

Izložba će biti otvorena do 30. septembra.

Marina Bulatović

foto: Saša Petričić i privatna arhiva