Izložba “Tu mač fotografije”

U svojim radovima umetnice žele da ukažu na činjenicu da je umetnost nasušna potreba, čak i u izmenjenim životnim okolnostima i da pozovu gledaoce na tumačenje različitih vidova umetnosti kojima su se bavile u svojim fotografijama

U galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 16. decembra u 15 časova, biće otvorena izložba  “Tu mač fotografije”.

Autorke izložbe su Čarna Nikolić, Una Laurenčić, Anastasija Kojić, Tamara Kostrevc i Tanja Marjanović, mlade umetnice, diplomirani fotografi sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Koncept izložbe osmislila je istoričarka umetnosti Jelena Simić.

U svojim radovima umetnice žele da ukažu na činjenicu da je umetnost nasušna potreba, čak i u izmenjenim životnim okolnostima i da pozovu gledaoce na tumačenje različitih vidova umetnosti kojima su se bavile u svojim fotografijama.

Dvosmislenim naslovom izložbe aludira se ne samo na traženje mogućih odgovora, već se sugeriše određeni višak, zasićenje nastalo usled povećane izloženosti informacijama i fotografijama u savremenom svetu, kojima se kultura i umetnost marginalizuju, objašnjava jedna od autorki Čarna Nikolić.

Izložba će biti otvorena uz poštovanje svih mera propisanih radi suzbijanja širenja epidemije.