Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji

Iz Odseka za protokol i informisanje, stiglo je novo saopštenje u vezi sa aktuelnom epidemiološkom sitauacijom, koje se odnosi na broj testiranih i novozaraženih od 1. do 8. maja

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka potvrđeno je još 516 slučajeva zaraze koronavirusommeđu 9.767 uzoraka testova.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 319 pacijenata. Na respiratorima je 16 osoba.

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida je u celoj Srbiji, nažalost, preminule još pet osoba, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično, iznosi 16.033.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa od 1. do 8. maja potvrđeno je kod 88 osoba među 1.303 uzorka brisa, pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 44.809.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica” leče se četiri kovid pacijenta. Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi nema obolelih od kovida. Za poslednja 24 časa nije bilo prijema, ni otpusta, ali je jedan kovid pacijent, nažalost, preminuo.

U dnevnoj bolnici zbrinuta su četiri pacijenta sa komplikacijama infekcije koronavirusom, a u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je šest pregleda.

NEDELJOM NEMA VAKCINACIJE

M. M. D.