Kraljevo: Rekonstrukcija trotoara u dve ulice

U ulicama Obilićevoj i Olge Jovičić Rite u toku je zamena trotoara. Da li će se raditi i u cara Lazara ulici

            Ekipe kraljevačkih JKP „Puteva“ ovih dana obnavljaju trotoare u Obilićevoj i Ulici Olge Jovičić Rite. U Obilićevoj su sprovedeni obimniji radovi, jer je asfalt zamenjen dvoslojnim pločama. Kao po pravilu, u Kraljevu u takvoj prilici strada drveće, pa je tako i ovoga puta i ovom problemu ćemo posvetiti poseban tekst.

            Direktor JKP „Putevi“ Mirko Vuković kaže da je vrednost svih radova oko 5 miliona dinara. U Obilićevoj je popločavanje na kratko prekinuto da bi se sredili trotoari u delu Olge Jovičić Rite:

Kraljevo, Ulica Olge Jovičić Rite

            – Razlog je skori početak školske godine. Procenili smo da je neophodno što pre srediti trotoare kod škola Četvrti kraljevački bataljon i Svetozar Marković da bi deca bila bezbedna. Poslednjih meseci u blizini ove dve škole bilo je dosta iskopavanja zbog radova na podzemnim mrežama, pa je trotoar bio veoma oštećen. Od Narodnog muzeja do Ulice Cara Dušana sa obe strane su zamenjeni podloga i asfaltni sloj. Za ovu godinu u tom delu nije planirano postavljanje betonskih ploča.

            U Obilićevoj ulici asfalt je zamenjen dvoslojnim betonskim pločama i radovi će biti nastavljeni naredne nedelje:

Kraljevo, Obilićeva ulica

            – Predstoji postavljanje betonskih ploča u delu Obilićeve od Oktobarskih žrtava do Olge Jovičić Rite. Iako odluke o drvoredima ne donosimo mi u JKP „Putevi“, već posebna gradska komisija, reći ću da će stabala biti više nego što je bilo. Sadnice su već nabavljene, ali su u JKP „Čistoća“, čekamo jesen da ih posadimo, odnosno povoljnije vremenske prilike – kaže direktor JKP „Putevi“.

            De Obilićeve od Vojvode Putnika ulice do Hajduk Veljkove je završen, od Hajduk Veljkove do Oktobarskih žrtava ostalo je da se završe ukrajanja, a deo do Olge Jovičić trebalo bi da bude završen za 20-ak radnih dana. Mirko Vuković kaže da je u užem gradskom jezgru u lošem stanju trotoar u Ulici Cara Lazara, od Hajduk Veljkove do Vojvode Putnika i u nastavku do Ibarske, ali da će odluka o sanaciji trotoara zavisiti od toga da li se možda planira ozbiljnija rekonstrukcija cele ulice, odnosno da se ne bi dogodilo da jedne godine budu rađeni trotoari, a sledeće prekopavana cela ulica.

R.V.

Slične teme, preporučujemo:

Most Adrani – Oplanići biće delimično otvoren: Kome je dozvoljen prolazak?

Otklonjen tehnički kvar na gradskom bazenu u Kraljevu

Budžet Kraljeva: Prihodi dobri ali – hoćemo li ih najzad sve uložiti?

Složno u Popovićma: Na mobu kao nekad

3 komentara za naslov “Kraljevo: Rekonstrukcija trotoara u dve ulice

  1. Nije mi jasno sto se nikada ne proba da se sacuva drvece. U celoj Obilicevoj ulici je bilo hladovine a sada nigde nema ni jedno drvce, doduse zasadili su neka mlada drvca i odmah je par unisteno od strane vlasnika automobila kojima su smetala za parking. Naravno nisu zamenjena. Da li postoji neko ko se bavi ovim pitanjima.

    1. I u tanaska Rajića preko puta prodavnice za ribice je jedno drvo mlado slomljeno iz njega Niče bagrem.
      Cveće ulicom vojvode stepe je u visini od 170 do 185 sm.što čini. Opasnost jer je u visini očnog vida i samo je čudo da niko nije stradao,moglo je da bude niže.

  2. Znam da nikad ne objavite iskren i pošten komentar jer ne smete zbog cenzure i građani nemaju kome da se obrate za haos koji lokalna uprava rade po Kraljevu ovo što rade je strašno sve se radi površno nestručno i aljkavo samo da bi pojedine firme imali non stop posla ako želite da čujete glas razuma kontaktirajte me

Comments are closed.