Kraljevo: Sutra počinje teniski meč Srbija – Kanada (VIDEO)

Susret otvaraju Olga Danilović i Lejla Fernandez, a zatim igraju Nina Stojanović i Rebeka Marino

            U kraljevačkoj hali sportova u Ribnici danas je održan žreb za teniski meč reprezentacija Srbije i Kanade u plej ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe „Bili Džin King kupa“ za 2022. godinu. Na teren će najpre u 14 časova izaći drugi reket našeg tima Olga Danilović (WTA 158) i prvi reket kanadske selekcije Lejla Fernandez (72). Po završetku ovog meča igraće naša najbolje plasirana teniserka Nina Stojanović (85) sa Rebekom Marino (223).

U subotu, drugog dana takmičenja sa početkom od 11h odmeriće snage Stojanović i Fernandez, a zatim Danilović – Marino. Nakon toga igraće se dubl, a selektori su najavili ove sastave: Danilović, Krunić – Fičman, Žao.

Najveće svetsko međunarodno ekipno takmičenje u ženskoj konkurenciji naredna dva dana odvijaće se bez prisustva publike i pod strogim merama zaštite, a susrete ćemo moći da pratimo na RTS-u. Posle današnjeg žreba Olga Danilović je izjavila:

            – Srećna sam, znali smo da ćemo ja ili Nina da igramo taj prvi meč. Imali smo celog dana treninge u različito doba. Meni odgovara sve, da igram i prva ili drugi meč, sve mi odgovara. Nismo se do sada Fernandez i ja susretale nikada, neminovno je da je u formi. Osećam se dobro, spremno na terenu. Ona jeste levoruka, ali levoruka sam i ja i prvi put igram protiv levoruke igračice – rekla je Olga Danilović.

            Naša najbolje plasirana teniserka Nina Stojanović kaže da joj odgovara što će nastupiti u drugom meču dana:

            – Nisam igrala protiv Rebeke Marino, to će biti izazov više. Povreda mi je potpuno sanirana. Biću spremna da dam sve od sebe. Bitno je da budem motivisana i pozitivna, cilj će mi biti da budem borbena na terenu. To će mi biti sjajan uvodni meč za susret sa Lejlom Fernandez sa kojom sam igrala na jednom turniru pre godinu dana. Ne vredi komentarisati taj meč, u tom trenutku imala sam problema zdravstvenih, tako da mi je ovo definitivno motiv više da pokažem šta znam i nadam se dovedem Srbiju do pobede.

            Od novembra prošle godine selektor ženske reprezentacije Srbije je Dušan Vemić, koji je u jednom periodu bio i selektor Dejvis kup reprezentacije, kao trener je bio i u timu Novaka Đokovića, a kao teniser je svojevremeno kao teniser 29 puta oblačio reprezentativni dres.

            Nama je svejedno ko će prvi igrati, to ne pravi nikakvu razliku. Igračice koje su stavili za prvu, drugu tablu, očekivali smo, kao i taj dubl. Sve je onako kako je trebalo da bude. Na nama je da odradimo poslednji trening, da se Nina, pošto ima popodnevni trening, spremi za sutra. Imaćemo večeras jedan sastanak. Što se mene tiče sve su devojke spremne. Orne su za sutra, jedva čekaju da počne. Svi smo kao jedan. Timska atmosfera je odlična. Da sam poželeo bolje ne bih mogao da dobijem. Svi imamo samopouzdanje, nadamo se da će gledaoci uživati u sutrašnjem meču – rekao je selektor Vemić posle žreba.

            Hala sportova u Ribnici četvrti put je domaćin teniskim reprezentacijama Srbije. Otvorena je spektakularnim susretom Dejvis kup reprezentacija Srbije i Hrvatske marta 2015. godine, kada je na terenu pored Ibra i Ribnice zaigrao i Novak Đoković. Zatim smo februara 2016.g ugostili ženske, Fed kup reperezentacije Srbije i Španije, a posle dve godine, septembra 2018. u Kraljevu su igrale Dejvis kup reprezentacije Srbije i Indije.

Zahvaljujemo na materijalu Teniskom savezu Srbije, čija informativna služba izveštava za medije u Srbiji, jer novinarima, kao ni publici, nije dozvoljeno prisustvo u Hali sportova zbog epidemioloških mera za suzbijanje kovida.

R.V.

Naslovna fotografija: Foto: Teniski savez Srbije