Kraljevo: Veći broj testiranih, više i kovid pozitivnih

Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje pokazuje da je na koronavirus pozitivna – svaka deseta testirana osoba

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka potvrđen je još 981 slučaj zaraze koronavirusommeđu 11.208 uzorka testova.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 415 pacijenata. Na respiratorima je 27 osoba.

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida je u celoj Srbiji, nažalost, preminulo još devet osoba, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično, iznosi 15.969.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 23 osobe (juče kod sedam) među 219 uzoraka brisa (prema prethodnom izveštaj 50), pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 44.654.

U bolnici „Studenica“, prema najnovijem izveštaju, nema preminulih od kovida.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica” leči se osam kovid pacijenata (duplo više nego prošlog četvrtka za koji smo imali dostavljene podatke). Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi nema obolelih od kovida. Za poslednja 24 časa primljeno je troje pacijenata sa komplikacijama infekcije koronavirusom, a otpušten je jedan. Preminulih od kovida, kao ni transportovanih na dalje lečenje u druge ustanove nije bilo

U dnevnoj bolnici, za poslednja 24 sata zbrinut je jedan pacijent, a u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je pet pregleda.

PROTEKLIH DANA, ZBOG DRŽAVNOG PRAZNIKA – NIJE BILO VAKCINACIJE U KRALJEVU

M.M. D: