Lančani sudar, oštećeno sedam putničkih vozila

Nezgodu je, prema navodima policije, izazvao vozač za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je vozilom upravljao sa 2,07 promila alkohola u organizmu

Na opštinskom putu Raška – Rvati, sinoć oko 21.30, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lake telesne povrede, a sedam putničkih vozila oštećeno, saopštio je MUP.

Do nezgode je, kako se u saopštenju policije navodi, došlo kada je dvadesetosmogodišnji vozač iz Raške, upravljajući putničkim motornim vozilom „audi“, prilikom preticanja vozila izgubio kontrolu i udario u dva parkirana vozila, a zatim i u vozilo „BMW“ koje je preticao, kao i u još jedno parkirano vozilo. Od siline udara, „BMW“ je oštetio dva parkirana putnička vozila.

Vozač „audija“ je zbog zadobijene povrede upućen na dalje lečenje u bolnicu u Novom Pazaru. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je saobraćajnu nezgodu izazvao pod dejstvom alkohola, upravljajući vozilom sa 2,07 promila alkohola u organizmu i protiv njega biće podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, kao i krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

O događaju su obavešteni Prekršajni sud i Osnovno javno tužilaštvo u Raški, navodi se u saopštenju policije.

M. M. D.