Liga malih šampiona kraljevačkih predškolaca (VIDEO)

Oko 270 mališana na terenu dalo je sve od sebe da pobedi baš njihov tim

Sportski savez grada Kraljeva, zajedno sa Sportskim savezom Srbije i republičkim Savezom za predškolski sport Srbije organizovao je danas u novoj Hali sportova u Kraljevu manifestaciju pod nazivom „Liga malih šampiona“. Ova manifestacija drugu godinu zaredom okuplja veliki broj predškolaca sa teritorije grada na Ibru.

Danas su na terenu mali šampioni deca starijeg vaspitnog uzrasta, odnosno mališani pet i pest godina, njih oko 270 iz 27 predškolskih grupa – kažeMarija Jovanović Đusić, direktorka Predškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

Prošle godine su se Kraljevo i gradski Sportski savez našli među 12 gradova u Srbiji u kojima je ovo takmičenje organizovano, dok će se ove godine za državno finale boriti predškolci iz 40 gradova.

Pogledajte VIDEO prilog:

Na državnom finalu 2023. godine u Beogradu, dve grupe mališana iz  Predškolske Ustanove „Olga Jovičić Rita“ osvojili su dva treća mesta u različitim kategorijama, a sama manifestacija koja je organizovana na opštinskom nivou uzeta je za primer kao najbolje organizovana manifestacija.

Miloš Simović, pomoćnik gradonačelnika za sport poručio je da je ova manifestacija tek početak lepih sličnih događaja kojima se deci daje mogućnost da i sama jednom postanu veliki šampioni, a Aleksandar Daišević, predsednik sportskog saveza Kraljeva ocenio je da je upravo predškolski uzrast da se deeca zaraze “sportskim virusom”, kao i da je interes Sportskog saveza da se što više mladih aktivno bavi sportom.

Pobednici takmičenja plasiraće se na završno nadmetanje 21. septembra na Sajmu sporta u Beogradu.

          M. M. D.