“Malene” sigurne u Vrbasu 

Odigrano je jedanaesto kolo Prve košarkaške lige Srbije za žene u kojem su košarkašice iz Kraljeva slavile rezultatom 63:70 na gostovanju u Vrbasu.

Prva četvrtina pripala je košarkašicama Vrbasa (21:14). Usledile su dve maestralne četvrtine popularnih “malenih”.

Najpre su u drugoj deonici slavile rezultatom 24:7, a slično su nastavile i u drugom poluvremenu, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa čak 20 poena razlike u korist gostujuće ekipe (40:60).

Utakmica je, na kraju, završena rezultatom 63:70, a košarkašice Vrbasa nisu uspele ozbiljnije da zaprete gošćama iz Kraljeva.

Najefikasnija kod domaće ekipe bila je Jovović sa 33 poena, dok je Nikolić upisala “dabl-dabl” sa 11 poena i 11 skokova.

Kod ekipe Kraljeva izdvojile su se Nestorov sa 15 i Mehović sa 14, a dvocifrena je bila i Tešić sa 10 poena, a uz to je dodala i osam skokova.

ŽKK Kraljevo deli drugo mesto na tabeli sa beogradskim crveno-belima, obe ekipe imaju skor od devet pobeda i dva poraza, dok je ekipa iz Vrbasa na poslednjem mestu sa samo jednom ostvarenom pobedom.

Sledi kratka pauza u prvenstvu, a sledeće kolo će se igrati trinaestog januara kada će “malene” gostovati ekipi Vojvodine.

Lazar Dulović