Mateja Dukić i Teodora Đorđević najbolji sportisti opštine Vrnjačka Banja

Zaslužena priznanja nagrade i plakete sportistima, sportskim klubovima i sportskim radnicima uručio je predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Ovom svečanom skupu prisustvovali su i predsednik SO Vrnjačka Banja Ivan Radović, zamenik predsednika opštine Ivan Džatić, kao i predstavnici Sportskog saveza Vrnjačka Banja i Odbora za omladinu i sport.

Mateja Dukić iz FK „Real’’ Podunavci najbolji je sportista u prošloj godini, a mlada džudistkinja, osvajačica velikog broja nagrada i priznanja i članica Džudo kluba „Goč’’ Teodora Đorđević, drugi put je najbolja sportistkinja Vrnjačke Banje.

Komisija Sportskog saveza Vrnjačka Banja je za najboljeg sportskog radnika proglasila Srećka Vlajkovića iz FK „Napredak’’ iz Gračaca.

U kategoriji najbolji sportista do 12 godina nagrađen je Vuk Avramović Đurović iz OK „Gračac’’, a za najbolju sportistkinju u istoj kategoriji proglašena je Nevena Milanković iz KK „Basket’’.

Najbolji sportista do 16 godina je Ilija Čolić iz FK „Vrnjačka Banja“, a najbolja sportistkinja u istoj kategoriji je Kaja Tutunović iz PSK „Goč’’.

Za najboljeg sportistu do 18 godina proglašen je Vanja Debeljak iz OK „Gračac’’ a najbolja sportistkinja u ovoj kategoriji je Maša Jokić iz KK „Basket’’.

Najbolja mlada ekipa u prošloj godini je ženska kadetska ekipa OK „Vrnjačka Banja’’, a najbolja sportska ekipa je Rukometni klub „Goč-Merkur’’.

Đorđe Milenić je najbolji trener mlađih kategorija, najbolji trener je Dušan Milićević, dok je predsedniku i treneru Džudo kluba „Goč’’ Zoranu Stameniću uručena nagrada za dugogodišnji kontinuirani rad u ovoj sportskoj oblasti.

Predsednik opštine Boban Đurović čestitao je nagrađenima i poželeo nove, još bolje uspehe u njihovoj sportskoj karijeri. Zahvalio se i svima koji vode sportska udruženja na području vrnjačke opštine, kao i svim sportskim radnicima koji su svojim znanjem i entuzijazmom dali i daju veliki dpprinos u razvoju banjskog sporta.

Na ovoj svečanosti uručene su i zahvalnice pojedincima koji su doprineli razvoju sporta u prošloj godini, a posthumno je dodeljena zahvalnica nedavno preminulom Žarku Markoviću, koju je primila njegova ćerka. Zahvalnice su dodeljene i predsedniku opštine Bobanu Đuroviću,predsedniku SO Vrnjačka Banja Ivanu Radoviću, ali i Radunu Dabižljeviću, koji je veliki deo svog života posvetio razvoju šahovskog sporta u Vrnjačkoj Banji.

Dragan Ivanović