Memorandum o saradnji Narodnog muzeja Kraljevo i Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Uspešna saradnja Instituta istorijskih nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Republika Srpska) i Narodnog muzeja Kraljevo, krunisana je potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Dokumentom, koji je potpisan poslednjeg dana januara, iskazana je spremnost obe strane da ulože trud u ostvarivanje zajedničkih interesa u oblasti zaštite kulturnog nasleđa i naučno-istraživačkog rada.

Saradnja dve ustanove obuhvataće zajedničko organizovanje naučnih simpozijuma, predavanja, zajedničku izdavačku delatnost, razmenu izložbi i zajedničke napore da se podstakne istraživački rad u domenu istorije i srodnih humanističkih nauka, usmeren na proučavanje prošlosti srpskog naroda na prostoru Balkanskog poluostrva.

Delegaciju koja je posetila Kraljevo činili su mr Danijela Mrda, direktorka Arhiva Bosne i Hercegovine Sarajevo i dr Draga Mastilović, direktor Instituta istorijskih nauka, koji je u ime ustanove na čijem je čelu, i potpisao Memorandum o saradnji.

U ime Narodnog muzeja Kraljevo sporazum je potpisao direktor Darko Gučanin, a lokalnu samoupravu grada Kraljeva predstavljao je Marko Matović.