Na „Moravi“ obuka u grupnom letenju na avionima tipa „orao”

„Orao“ je lovac-bombarder i nalazi se u sastavu 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade

Na aerodromu „Morava“ i u širem rejonu Kraljeva u toku je redovna obuka letačkog sastava 98. vazduhoplovne brigade u grupnom letenju na avionima tipa „orao“, saopštila je Vojska Srbije.

Cilj obuke je održavanje i unapređenje osposobljenosti pilota za ovaj vid letenja i realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.

Uvežbavaju se taktike, tehnike i procedure za postupanje u različitim situacijama i vremenskim uslovima, a uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje.

Avion „orao“, vojna oznaka J-22, je lovac-bombarder i nalazi se u sastavu 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade. Namenjen je za vazduhoplovnu vatrenu podršku jedinicama Kopnene vojske, a svoje zadatke prvenstveno ostvaruje dejstvom po ciljevima na zemlji.

foto: zvaničan sajt Vojske Srbije