Novi poraz košarkaša „Sloge“

Gosti su na kraju treće četvrtine stigli do dvocifrene prednosti

U utakmici desetog kola Admiral Bet košarkaške lige Srbije. košarkaši Sloge iz Kraljeva poraženi su od ekipe sa Zlatibora rezultatom 64:76.

U prvom poluvremenu utakmice odigrane u novoj Hali sportova u Ribnici, obe ekipe su se smenjivale u vođstvu, a na odmor se otišlo rezultatom 39:41.

U nastavku smo videli dosta bolju igru gostiju, koji su na kraju treće četvrtine stigli do dvocifrene prednosti (50:60), a u poslednjih deset minuta košarkaši u beloj opremi nisu uspeli da ugroze goste, koji su utakmicu sigurno priveli kraju. Konačan rezultat nakon četrdeset minuta košarke bio je 64:76.

Najefikasniji pojedinac na meču bio je krilni centar gostujuće ekipe Viktor Kovačević sa 17 postignutih poena. Pored njega iz redova ekipe Zlatibora istakli su se Đukanović sa 16 i Rebec sa 14 poena.

Kod domaćih, najviše poena postigao je Savić (16), a pratili su ga Kovačević i Simeunović sa po 12 poena.

Nakon deset odigranih kola ekipa Sloge ima tri pobede i sedam poraza, a gosti sa Zlatibora imaju skor 7-2 uz utakmicu manje. 

U sledećem kolu ekipa Zlatibora gostuje poslednjeplasiranoj ekipi „Dinamika”, dok će košarkaški Sloge svoju utakmicu odigrati u Leskovcu protiv ekipe „Zdravlja”.

Lazar Dulović