O pola veka jugoslovenskog i srpskog rokenrola

Na ovu temu govoriće Živko Ivković, vlasnik gotovo kompletne domaće, ali i svetske rok literature i značajne muzičke kolekcije rok izdanja na svim nosačima zvuka

U Galeriji Narodnog muzeja Kraljevo, Živko Ivković, pisac, novinar i muzički kritičar, održaće večeras (sreda, 22. novembar) u 18 časova predavanje pod nazivom „Istorija jugoslovenskog i srpskog rokenrola – prvih 50 godina“.

Ivković spada među najkompetentnije autore u oblasti istorije svetskog, jugoslovenskog i srpskog rokenrola. Autor je osam rok romana kao i šabačke rok enciklopedije „Od Čivija do Goblina“, kao i publikacija „Šabac u senci džeza 1934-2004“ i „Pola veka rokenrola u Šapcu“. Devedesetih godina prošlog veka do danas Živko Ivković piše za niz rok magazina, veb sajtova, fanzina i drugih glasila. Sa Ivanom Glišićem, najuspešnijim jugoslovenskim pank-andergraund književnim stvaraocem, koautor je „Šabačkih grafita“.

Na ovom događaju polaznici muzičke škole „Rok planeta“ iz Kraljeva, koju predvodi gitarista i producent Vladislav Jurić Džubo, nastupiće sa nekoliko ju-rok numera u akustičnom izvođenju.