Od sutra stroža kontrola mera u Kraljevu

16. novembar 2020.

Sanitarna i komunalna inspekcija i komunalna milicija kontrolisaće radno vreme, broj posetilaca i održavanje distance u ugostiteljskim objektima, trgovinama, bioskopima, pozorištima, kladionicama (uključujući i šaltersku prodaju)

Na današnjoj sednici Operativnog štaba Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu razmatrana je trenutna epidemiološka situacija, mere koje se sprovode u cilju suzbijanja pojave i širenja zarazne bolesti COVID-19, kao i najnovije mere koje je donela Vlada Srbije. Posle sednice objavljeno je saopštenje u kojem se navodi da će biti nastavljeno sprovođenje svih propisanih epidemioloških mera, a posebno dezinfekcija javnih površina, kao i podrška Kovid ambulanti i Kovid bolnici.

Na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Uredbe Vlade RS o dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, od utorka, 17. novembra, inspekcijske službe (sanitarna i komunalna inspekcija) i komunalna milicija vršiće kontrolu primene:

– mera koje se odnose na radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću (uključujući i šaltersku prodaju navedenih privrednih subjekata) i

– epidemioloških mera koje se odnose na maksimalan broj posetilaca/gostiju i raspored sedenja, odnosno održavanja propisane fizičke distance.

Podsećamo da je izmenama Uredbe Vlade RS dozvoljeno radno vreme navedenih privrednih subjekata od 5.00 časova do 21.00 čas.

Ograničenje radnog vremena se ne odnosi na apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane.

Apelujemo na sve privredne subjekte i građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera, a sve u cilju sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti COVID-19“, navodi se u saoštenju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.