Poraz juniorki ŽKK Kraljevo vodi u borbu za treće mesto

Bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, Kraljevo već ima potvrdu da se sa ovom selekcijom ozbiljno radilo i da ovdašnja publika može očekivati podizanje kvaliteta i forme mladih košarkašica u narednoj sezoni

Ženska košarkaška juniorska ekipa Kraljeva, poražena je u polufinalu plej-ofa Prvenstva Srbije od beogradskog Art basketa rezultatom 60 -76.

Potvrde da su Beograd, Kraljevo i Novi Sad najbolji košarkaški centri u Srbiji, kada je u pitanju ženska košarka, došle su i kroz rezultate juniorskih selekcija, ostvarene kroz proteklu ligu, ali i tekući turnir koji se odigrava u požeškoj Sportskoj dvorani.

Kvalitet timova, ali i volja žreba učiniće da se učesnici jednog polufinala „preslikaju” u obe starosne kategorije.

Tako su mlade „malene”, poput svojih starijih sugrađanki, u borbi za finale, snage odmerile sa beogradskim „umetnicama”.

Neuspeh u ovom meču, mlade Kraljevčanke sada odvodi u borbu za treće mesto, u kojoj će se sastati sa poraženim iz duela Crvene zvezde i Novosadske ŽKA.

Imajući u vidu da je Kraljevo obezbedilo mesto u društvu četiri najbolje ekipe u državi, bez obzira na ishod sutrašnje utakmice, u grad kraj Ibra već je stigla potvrda da se sa ovom selekcijom ozbiljno radilo i da kraljevačka publika može očekivati podizanje kvaliteta i forme u narednoj sezoni.

ŽKK Kraljevo – ŽKK Art basket 60 – 76

(12:25,  15:23,  20:17,  13:11)

Suprotno prethodnoj utakmici, Kraljevčanke su od današnjeg rivala ubedljivo nadigrane u prvom poluvremenu. U nastavku, ekipa Tamare Bajić je uspela da nametne svoj tempo igre. Ipak, 21 poen zaostatka iz prve polovine meča nije bilo moguće nadoknaditi. Na kraju, zaslužena pobeda beogradskog tima.

Ubedljivo najefikasnija u redovima Art basketa bila je Avlijaš sa 31 poenom. Pratile su je Vasiljević sa 15 i Brenjo sa 12 poena.

U poraženoj ekipi Kraljeva izvanredna Andrea Nedeljković je ponovo bila najefikasnija upisavši 15 poena, a sa dvocifrenim učinkom bile su još Vasiljević sa 12 i Janić sa 11 poena.

Sutra (nedelja, 13. maj) od 13:00 časova, u Sportskoj dvorani Požega, tim Kraljeva će se u borbi za treće mesto u prvenstvu, sastati sa poraženim iz duela Crvene zvezde i Novosadske ŽKA.

    Aleksadnar Raković