Posledice nevremena u Kraljevu: kod nekih je bilo mnogo gore nego kod drugih (VIDEO)

Oluja koja je prošle subote pogodila Kraljevo, nanela je veliku štetu na delu gradske teritorije, ali i u prigradskim naseljima i okolnim selima. Oštećene su fasade, krovovi kuća, usevi, brojni automobili… Grad veličine oraha, ali i krupniji, veličine teniske loptice, napravio je veliku štetu i na mnogim plastenicima.

Na potezu koji se našao na najvećem udaru gradonosnog oblaka štete su bile najveće: deo oko TC “Slovo”, Higijenski zavod, ulice u Grdici, Adranima, Oplanićima, ali štete ima i u drugim selima.

Da je bilo najave, bilo je: na sajtu RHMZ stajalo je upozorenje da bi u ovom delu Srbije grad mogao od bude i veći od pet centimetara u prečniku, ali – kao da smo se svi nadali da „neće baš kod nas biti najgore“. A kod nekih, ipak, jeste bilo gore nego kod drugih.

Pogledajte VIDEO prilog:

Od subote su najtraženiji majstori koji ugrađuju stakla na automobilima. Kažu da se nikada do sada nije desilo da u nekoj oluji bude oštećen tako veliki broj automobila, a ima i auto-placeva na kojima su oštećeni automobili stari svega nekoliko godina.

Što se tiće moguće naplate štete, do danas se ništa nije promenilo u izjavi gradonačelnika Kraljeva, koji je i šef Štaba za vanredne situacije, da Grad Kraljevo, kao i druge lokalne samouprave, za preduzimanje bilo kakvih koraka u pogledu eventualne pomoći građanima I formiranje komisija koje bi štetu procenile na terenu – mora da sačeka odluku Vlade Srbije.

   M. M. D.

Foto: Kraljevo, 22. jul 2023. – autor Nikola  Ostojić iz Grdice ispred svog plastenika

1 komentar za naslov “Posledice nevremena u Kraljevu: kod nekih je bilo mnogo gore nego kod drugih (VIDEO)

  1. Kakva crna vaša najava. Da je iole šta urađeno,do ovoga ne bi ni došlo.

Comments are closed.