Pokret SRCE Kraljevo: Podržavamo zahteve građane Kraljeva da im se sanira šteta

Kada izostanu i prevencija, i saniranje posledica, shvatite sa kakvom vlašću imate posla, ocenjuje u svom saopštenju Gradski odbvbor Pokreta Srbija centar SRCE Kraljevo. U saopštenju se podseća da je Kraljevo prošle subote pogodilo jako nevreme praćeno krupnim gradom koje je nanelo ogromnu štetu poljoprivrednim domaćinstvima, ali i velikom broju stambenih objekata i brojnim automobilima:

O tome da li je čitava situacija mogla biti, ako ne sprečena, onda bar ublažena, možemo govoriti. Međutim, obaveza vlasti u Kraljevu jeste da hitno nađe sredstva i nadoknadi štetu svakom sugrađaninu koji je pogođen posledicama grada.

Umesto toga gradonačelnik se zaključao u svom kabinetu dok građani okupljeni ispred zgrade opštine traže da ih primi kako bi našli rešenje. Ovo je sramota neviđenih razmera i zahtevamo od gradonačelnika da ODMAH primi svoje sugrađane i nađe način kako bi izašli iz ovog problema. U suprotnom, neka podnese momentalno ostavku, jer čovek koji ignoriše svoje sugrađane kad im je najteže i kad im pomoć najviše treba, nije dostojan funkcije prvog čoveka Kraljeva. Dakle, ili da se saniraju posledice vremenske nepogode svim dugrađanima ili ostavka! Do tada, podržavamo sve sugrađane da istraju do ispunjenja zahteva“, kaže se u saopštenju Gradskog odbora Srbija centar SRCE Kraljevo.