Romska naselja u Kraljevu u katastrofalnom stanju posle subotnje oluje (VIDEO)

Ne tražimo novac, treba nam materijal da ove kuće i krovove „okrpimo“, jer većina ljudi koji žive od socijalne pomoći nema od čega to da popravi, kažu stanovnici romskih naselja očiju zagledanih u nebo

Znamo da nismo samo mi ugroženi, ali nama je najteže“, smatraju stanovnici dva kraljevačka romska naselja u kojima većina kuća nema betonske ploče, pa je grad posle topljenja natapao gips kartonske ploče i plavio unutrašnjost kuća. Neke fasade izgledaju kao posle bombardovanja, gotovo da nema automobila kojem nisu razbijena stakla, ali kraljevački Romi najviše strahuju od novih padavina, jer krovove, kako kažu, ne mogu sami da poprave, budući da većina živi od socijalne pomoći koja im nije dovoljna ni za hranu.

Danas su protestovali ispred zgrade Gradske uprave, njihove predstavnike primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, ali njegovim odgovorom da bez odluke Vlade o proglašenju elementarne nepogode i zakonskih procedura koje važe za ovakve situacije lokalne vlasti ne mogu mnogo da urade – nisu zadovoljni. U subotu je u oluji kakvu, kažu, ne pamte, ni stariji stanovnici ovog naselja, bilo i povređenih, a neki mališani iz romskog naselja i dalje su u bolnici. Ovo su priče stanovnika naselja Romsko 2 u Kraljevu:

Pogledajte VIDEO REPORTAŽU: