Poziv strankama za izjašnjenje u postupku komasacije

Poziv se odnosi na stranke čija imovina se nalazi u katastarskim opštinama Samaila i Mrsać kojima je više puta upućivan poziv, a nisu se odazvale i stranke kojima poziv nije uručen zbog nepoznate adrese

Komisija za komasaciju dela katastarskih opština Samaila i Mrsać pozvala je stranke – učesnike komasacije radi izjašnjenja u postupku utvrđivanja faktičkog stanja.

Poziv se odnosi na stranke čija imovina se nalazi u katastarskim opštinama Samaila i Mrsać kojima je više puta upućivan poziv, a nisu se odazvale i stranke kojima poziv nije uručen zbog nepoznate adrese.

Spisak učesnika komasacije u katastarskim opštinama Samaila i Mrsać koji treba da se jave Komisiji za komasaciju objavljen je na zvaničnom sajtu Grada Kraljeva i na oglasnoj tabli u zgradi Gradske uprave grada Kraljeva.

Pozvani treba da se jave Komisiji za komasaciju – zgrada Gradske uprave grada Kraljeva, Trg Jovana Sarića broj 1, srednji ulaz, prvi sprat, sala broj 3, radnim danima od 7.00 do 15.00 časova.

Više informacija u delu zvanični sajt Grada Kraljeva – Oglasna tabla na linkovima za Mrsać i za Samaila

Šta je komasacija?

Pravno gledano – komasacija predstavlja ukrupnjavanje poljoprivrednih parcela i preraspodelu vlasništva nad njima, pri čemu se smanjuje broj parcela i omogućava obrada pravilnijih parcela. Komasacija podrazumeva planiranje poljoprivredne proizvodnje, projektovanje, izgradnju i restauraciju poljskih puteva, irigacionih sistema i šumskih pojaseva, sprovođenje mera zaštite.

U ovom postupku se rešavaju različiti problemi, a u učestvuju geodetski stručnjaci, pravnici, agronomi, hidrotehničari, urbanisti.