Protest u Kraljevu, opozicija tvrdi da je bilo izbornih neregularnosti (VIDEO)

Predstavnici izborne koalicije okupljene oko Starosedelaca, Srbija protiv nasilja, Lokalni front i Nada i  građana koji su došli da im pruže podršku, protestovali su večeras ispred zgrade Policijske uprave u Kraljevu.

Oni tvrde da je na dan lokalnih i parlamentarnih izbora, 17. decembra u Kraljevu, bilo izbornih neregularnosti i krađe glasova. Predstavnici kolaicije Srbija protiv nasilja danas su u Policijskoj upravi podneli i dve krivične prijave tim povodom.

Mesto za održavanje protesta izabrano je, kako su pojasnili, zbog toga što ih svi upućuju na policiju kao mesto na kojem treba da potraže pravdu, ali oni policiju vide kao deo sistema i zbog toga su se odlučili za – ulicu.

Na večerašnjem skupu govorili su Ivan Matović (koalicija oko Starosedelaca, Ivan Jovanović (Srbija protiv nasilja)) i Lazar Milosavljević (Lokalni front).

Pogledajte VIDEO:

Prema rezultatima lokalnih izbora, koalicija Srpske napredne stranke i Jedinstvene Srbije osvojila je 33 mandata u lokalnoj skupštini, koalicija oko Starosedelaca 12, Srbija protiv nasilja osam, koalicija SPS i Jedinstvena Srbija sedam, kao i Lokalni front, a Koalicija Nada – tri odbornička mandata.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Protest u Kraljevu, opozicija tvrdi da je bilo izbornih neregularnosti (VIDEO)

Comments are closed.