Serijal filmova Slobodne zone u Kraljevu

Najnoviji dokumentarni i igrani filmovi biće prikazani od 16. do 24. maja

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo biće  domaćin 18. Prolećne turneje Slobodne zone.  U Svečanoj sali Gradske uprave od 16. do 24. maja biće prikazani najnoviji dokumentarni i igrani filmovi, koji pokrivaju širok spektar društvenih, ekonomskih i političkih problematika, a kvalitetom su u vrhu filmskog stvaralaštva.

Kraljevačka publika imaće priliku da pogleda sedam filmova među kojima su dva dobitnika nagrada ovogodišnjeg izdanja Filmskog festivala Slobodna zona, film „Rana oklevanja“, dobitnik nagrade u Regionalnoj selekciji – Horizonti Balkana, kao i film „Sokolovo jezero“, dobitnik nagrade u selekciji Prva dva koraka.

Na repertoaru ovogodišnje turneje naći će se i drugi deo trilogije reditelja Kristijana Pecolda, film „Crveno nebo“, film-esej „Draga Fiona“ vizuelne umetnice Fione Tan koji povezuje njenu porodičnu istoriju sa kolonijalnom istorijom Holandije. Film „Zlo ne postoji“ prati preokrete u životu Takmuija i njegove ćerke Hane kada grupa investitora dođe u njihovo selo da započne novi veliki projekat.

Dokumentarni film „Neizbrisiva sećanja“ čini seriju kućnih snimaka koji prate napredovanje Alchajmerove bolesti čileanskog novinara Augusta Gongorija. Film na uzbudljiv i dirljiv način povezuje zajedničku prošlost Augusta i njegove supruge s burnom i tragičnom istorijom Čilea.

Džoana Baez: Ja sam buka“ dokumentarni je film o legendarnoj pevačici i aktivistkinji Džoani Baez, koja se iskreno i beskopromisno, kroz muziku i ogroman porodični arhiv, osvrće na šezdeset godina dugu karijeru.

Projekcije filmova su u terminima:

16. maj, 19.00 – „Rana oklevanja“

17. maj, 19.00 – „Sokolovo jezero“

20. maj, 19.00 – „Crveno nebo“

21. maj, 19.00 – „Draga Fiona“

22. maj, 20.00 – „Neizbrisiva sećanja“

23. maj, 19.00 – „Zlo ne postoji“

24. maj, 19.00 – „Džoana Baez: Ja sam buka“

Ulaz je besplatan.