Svi programi Strit art festivala

Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo organizuje Strit art festival od 24. do 27. avgusta 2022.

U galeriji Kulturnog centra u Ribnici, sutra (sreda, 24. avgust) u 12 časova, biće otvorena izložba „Skulpture“ autora Ivana Markovića.

Ivan Marković je rođen 1984. godine u Kraljevu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu  na odseku Primenjeno vajarstvo.

Autor je i koautor brojnih projekata memorijalne skulpture, kao i projekata restauracije, konzervacije i rekonstrukcije, kako spomenika, tako i skulpture od antičke do savremene.

Na obali Ibra, ispod sportskih terena, u petak 26. avgusta od 17  časova, održaće se program za decu i mlade.

Orijentiring (Chrono sport system – radionicu vodi Snežana Todosić), mala škola crtanja i slikanja (Atelje „Krug“ – Aleksandra Spasović), zabavno – kreativne radionice za najmalađe (PU „Mačak u čizmama“) i radionica pravljenja nakita od tkanina (Danijela Krstić, Olivera Marjanović). U slučaju lošeg vremena, program se odlaže.

U subotu, 27. avgusta, na Trgu Svetog Save održaće se muzički program festivala. Koncerti počinju u 19.30, a završavaju se u ponoć.

Nastupaju: Adam, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Epilog i Mortal Kombat.

ADAM je kraljevački hard rok bend sa elementima orijentalne i metal muzike. Osnovali su ga članovi benda Krstaši. Prvi singl  „Sećanja”,  bend je objavio  2021. godine.

Članovi su Vladimir Krunić (vokal), Milan Marković (gitara), Milan Rakonjac (bas), Strahinja Đorđević (bubanj).

Tokom snimanja drugog singla, bendu se pridružio i Milan Stolić u ulozi gitariste. Novi singl će biti premijerno predstavljen na Strit art festivalu. Adam nastupa u 19.30.

PRLJAVI INSPEKTOR BLAŽA I KLJUNOVI je muzički rok sastav iz Beograda. Osnovan je početkom 1994. godine i vrlo brzo postao jedan od najpopularnijih klupskih bendova u glavnom gradu. Popularnost se ubrzo proširila na celu zemlju. Nastupali su na brojnim festivalima i uvek priređivali odličnu zabavu.

I nakom trideset godina postojanja, bend i dalje nastupa sa istom energijom i ostavlja srce na sceni.

Prvi nastup u Kraljevu imali su davne 1996. godine. Na Strit artu sviraju od 20 časova.

EPILOG je kragujevački hard rok bend. Čine ga Nenad Jovanović – vokal, Dragan Urošević Uroš (gitara), Darko Spasić (gitara, vokal), Rale Petrović (bas) i Nikola Baošić (bubnjevi). Prvi album objavljen je 2016. godine. U pripremi je drugi, a kao najava za novi projekat, objavljeni su singlovi „Makondo” i „Neću”.

Koncert grupe Epilog počinje u 21.30.

MORTAL KOMBAT je metal pank bend iz Beograda, oformljen 2009. godine. Bend je baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuju moderno društvo i okruženje u kome živimo.

Sastav čine: Miloš Kričković Kriki – vokal, ritam gitara, Miloš Georgijević Gera – bas gitara, Stefan Dželetović DŽela – bubanj, Srđan Ranisavljević Ranis – ritam gitara i Filip Damjanović Fića – solo gitara.

Koncert počinje u 22.30 i traje do ponoći, kada se završava ovogodišnji festival.