Tokom Lav festa: 131 zaplena nedozvoljenih supstanci, 140 saobraćajnih prekršaja

Tokom manifestacije „Lav fest“ u Vrnjačkoj Banji, pripadnici policije su u 131 zapleni oduzeli ekstazi, kanabis, amfetamin, kao i manju količinu kokaina i uhapsili četiri osobe zbog postojanja osnove sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je saopštila da je  kod T. M.(1997) iz Beograda pronašla više od 23 grama kokaina i manju količinu kanabisa i ekstazija, kod M. C.(2004) iz Kraljeva 86 tableta ekstazija i manju količinu amfetamina. Takođe, kod A. I.(1999) iz Kraljeva pronađeno je oko 46 grama amfetamina i digitalna vagica, a kod J. P.(1997) iz Prištine 222 tablete ekstazija.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni cy, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe, kod ostalih osoba pronađene su manje količine raznih vrsta narkotika, pa će protiv njih biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Saobraćajna policija, u pojačanoj kontroli, otkrila je ukupno 140 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja su isključena 33 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dok su zadržana 32 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Protiv ovih vozača će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave, navodi se u saopštenju policije.