U DVD Kraljevo vredni i tokom leta

Podmladak Dobrovoljno vatrogasnog društva Kraljevo uspešan na polju znanja, a seniori kao sudije i u kuvanju pasulja na Srebrnom kazanu gde su predstavnice Ženske sekcije, kao i lane, opet bile najbolje

Vatrogasni savez Srbije u cilju povećanja kapaciteta za realizaciju programskih aktivnosti u oblasti zaštite i spasavanja, radi popularizacije dobrovoljnog vatrogastva među građanima i širenja značaja dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih saveza, organizuje državna vatrogasna takmičenja za vatrogasni podmladak i seniore. Državna vatrogasna takmičenja za vatrogasni podmladak se održavaju svake druge godine. Ove godine takmičenje je održano u Novom Sadu 15. i 16. jula.

DVD Kraljevo je učestvovalo sa ekipom vatrogasnog podmlatka dečaka (u disciplinama rad sa vatrogasnom pumpom brentačom i štafetno prenošenje vode) zauzevši 9. mesto.

U vatrogasnom kvizu znanja DVD Kraljevo učestvovalo je sa dve ekipe juniora. I dečaci, i devojčice osvojili su drugo mesto.

Osim takmičara, na takmičenju u Novom Sadu, učestvovalo je i pet licenciranih vatrogasnih sudija iz DVD Kraljevo.

DVD Kraljevo imalo je svoje predstavnike i na Veselom spustu, na čamcima, ali i u takmičenju Srebrni kazan.

Predstavnice Ženske sekcije DVD Kraljevo sa kuvaricama Milicom Ivović i Rankom Đokić zauzele su prvo mesto u kuvanju pasulja i tako ponovile prošlogodišnji uspeh.

Od DVD poruka za sve u ovim vrelim danima: Čuvajte šume od požara!

Rada Vukosavljević