U Kraljevu – blokada saobraćaja kod Male pijace uglavnom mirna, uz manji incident (VIDEO)

Dvosatno blokiranje raskrsnice na raskrsnici ulica Jovana Deroka i Vojvode Stepe u Kraljevu proteklo je bez vidljivog prisustva policije i uz manji incident

Tačno u 14.00počela je blokada. Građani okupljeni na trotarima u blizini Male pijace i „Dunav auto centra“, krenuli su prema sredini raskrsnice, čime je počela dvosatna blokada saobraćaja. Nisu se stvarale velike gužve, jer građani Kraljeva znaju kako ovu raskrsnicu mogu da zaobiđu.

Nebojša Kovandžić, predstavnik Inicijative Sačuvajmo planinske reke Kraljeva, koja je građane pozvala na ovaj skup, izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih i nadu da će ih sledeće subote biti još više.

On je ocenio da se narod polako budi zato što je, kako je naveo, postao svestan da treba da treba da uzme stvar u svoje ruke i da odlučuje o svom životu i budućnosti svoje dece.

Ljudima je dosta svega,  dosta im je poniženja, lažnih televizija, lažnih vesti. Ovde smo, jer je konačno naš čovek shvatio da mu je uzurpiran prostor, da mu je pod pretnjom dedovina, mesto gde će živeti sutra sa svojom porodicom – kazao je Kovandžić.

Pogledajte celu VIDEO izjavu Nebojše Kovandžića

Kovandžić je poručio da su danas svi oni koji su se nalazili na dve različite strane – jedan narod.

Žao mi je malo  kamiona i kolone, ali ova blokada je početak borbe za dobrobit svih nas. Sa policijom sam imao iskren razgovor pre ovoga. Oni su obećali da će sa njihove strane da bude sve u redu. Mi smo obećali da će da bude sve u redu i sa naše strane, odnosno – da neće biti incidenata. Ovo je manja sredina, međusobno se znamo, poznajemo lično i te policajce koji samo rade svoj posao – rekao je Kovandžić za portal Krug.

Manji incident je nastao kada je grupa od nekoliko žena počela da pokazuje okupljenima mini letke sa fotografijama Dragana Đilasa i uz nerazgovetna dobacivanja, ušla u raspravu sa učesnicima protesta.

Pogledajte VIDEO sa mesta događaja

Tada je došlo i do manjeg gurkanja, ali se sve ubrzo smirilo, kada su se dame, za koje učesnici protesta tvrde da su članice Srpske napredne stranke – sklonile.

Dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije rekao je da je, još pre nego što je blokada počela, bilo onih koji su pokušavali da provociraju. Inače, tokom blokade, sva vozila Hitne pomoći okupljeni građani propustili su – bez zadržavanja.

Hitna pomoć je za manje od sat vremena prošla tri puta baš ovim putem, iako znamo da u Kraljevu znaju kako mogu da zaobiđu ovu raskrsnicu. Rešili su da provociraju da bi pokušali da predstave ove proteste kao nešto što je protiv rušenja vlasti,a ovde se ne radi o tome – ocenio je Panić.

Pogledajte VIDEO izjavu dr Radeta Panića:

Panić je podsetio da su se građani okupili zbog dve stvari.

Prva je Zakon o eksproprijaciji koji je zakon o otimačini i on mora biti povučen. Drugi su izmene Zakona o referendumu. Jeste on u skladu sa pravilima Evropske unije, ali su iz ove vlasti uspeli da svuda dodaju po neku rečenicu koja te evropske vrednosti ustvari dezavuišu – zaključio je Panić.

Tačno u 16 časova saobraćaj na raskrsnici je u potpunosti normalizovan.

M. M. D.

3 komentara za naslov “U Kraljevu – blokada saobraćaja kod Male pijace uglavnom mirna, uz manji incident (VIDEO)

  1. Зашто нити један медији не објави да је народ изашао на протест не само због екологије,већ и због корупције,уцењивање вакцинацијом,криминалом,….

  2. ”Dame” koje su došle da ometaju skup i provociraju su, nažalost, angažovane u Elektroprivredi Srbije kao agencijski radnici. Verovatno su ucenjene da to rade ili im je, po ko zna koji put, obećano da će najzad, posle više godina, biti stvarno zaposlene u EPS-u. Nisu svesne ili ih možda nije briga koliko je bedno i jadno to što rade i što zbog svog sitnog interesa žrtvuju svoju budućnost i budućnost svoje rođene i još nerođene dece. One neće moći da svoju decu pošalju u inostranstvo da se tamo školuju i žive kao što to mogu oni koji ih ucenjuju i zloupotrebljavaju.

  3. U beogradu kada su bili oni protesti upravo je hitna bila zloupotrebljavana koja je vozila batinase i zandarmeriju i tukla narod.

Comments are closed.