U Kraljevu okupljanje bez transparenata, govornika i – organizatora (VIDEO)

Po ugledu na Beograd i gradove u Evropi u kojima su za danas bili najavljeni protesti onih koje je najviše pogodila nemogućnost da tokom pandemije rade i zarađuju, i u Kraljevu se danas dogodilo okupljanje stotinak građana

„Svima je dobro, svi rade u „Leoniju“ – razočarano je danas reagovala jedna od učesnica okupljanja na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu najavljeno samo na društvenim mrežama. Zvanično, to nije bio zakazani protest, jer je okupljanje većeg broja ljudi, zbog pooštrenih protivkovid mera – zabranjeno, pa protest nije ni mogao da bude prijavljen.

Nije poznat ni organizator današnjeg događaja, a oni koji su se na skupu pojavili, sa željom da ukažu da im je omemogućeno osnovno živootno pravo – pravo na rad, kažu da su se odazvali pozivu koji su videli na društvenim mrežama.

Nije bilo transparenata, a okupljenima koji su bili raštrkani na Trgu srpskih ratnika – niko se nije obratio.

Pogledajte video sa današnjeg događaja:

Okupljeni su spontano, posle polusatnog stajanja na centralnom gradskom trgu odlučili da krenu u „šetnju, jedan krug“ gradskim ulicama. Tako je današnje okupljanje i završeno. Za portal Krug nije želeo da govori niko od građana koje smo zamolili, a među njima je bilo muzičara, ugostitelja, predstavnika turističkih radnika, vlasnika butika, frizerskih i kozmetičkih salona.

Na sličnom skupu u Beogradu je danas bilo dosta okupljenih građana, koji su, noseći transparente, između ostalog sa natpisima  „Stop kovid teroru“, „Pravo na slobodu“, „Pravo na rad“, „Ne dirajte nam decu“ poručili da su se takođe okupili na poziv upućen preko društvenh mreža da se građani usprotive anti-kovid merama. Slični skupovi protiv zatvaranja zbog pandemije koronavirusa održani su danas u više gradova u svetu.

M. M. D.