U Kraljevu predate još tri izborne liste za lokalne izbore

Gradskoj izbornoj komisiji u Kraljevu, svoje izborne liste do sada je predalo sedam stranaka, koalicija i grupa građana

Poslednjih dana svoje izborne liste predali su oni koji će na lokalnim izborima za mesto u Skupštini Grada Kraljeva nastupati pod brojevima 5. 6, i 7

Grupa građana: IVAN MATOVIĆ-Starosedeoci, Novo lice Kraljevo, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu pod rednim brojem 5

Gradskoj izbornoj komisiji u Kraljevu, svoju izbornu listu pod rednim brojem 5, za izbore za odbornike Skupštine grada Kraljeva raspisane za 17. decembar, grupa građana pod nazivom. IVAN MATOVIĆ-Starosedeoci, Novo lice Kraljeva, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu, predala je peta po redu, pa će to biti i njihov broj na pomenutim izborima.

foto GG IVAN MATOVIĆ-Starosedeoci, Novo lice Kraljevo, Ne damo Ibar, Spasimo Studenicu

Ova grupa  građana prikupila je 858 overenih izjava birača da podržavaju izbornu listu, na kojoj se nalazi 49 kandidata za odbornike od 70 mesta u Skupštini Grada Kraljeva.

Izborna lista „Dveri za Kraljevo“ na broju 6

Na izbornoj listi kandidata za odbornike Skupštine Grada Kraljeva, izborna lista „Dveri za Kraljevo“ koja će se nalaziti na broju 6, nalazi se 41 ime. Toliko će ova lista imati kandidata za mesto u lokalnoj skupštini.

foto – Dveri za Kraljevo – Dragan Vesović

Pod rednim brojem 7 u Kraljevu lista Srbija protiv nasilja

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić sedmi po redu predali su u Kraljevu izbornu listu za vanredne lokalne izbore, koji će biti održani istog dana kada i vanredni parlamentarni izbori – 17. decembra.

Oni su istakli da su oko 1.000 potpisa uspeli da skupe za samo 14 sati i da se na njoj nalaze ljudi raznih obrazovnih profila i zanimanja:

„Zajedničko za sve je da nam je Kraljevo u srcu i da u ovu borbu ulazimo pre svega braneći volju građana na protestima SRBIJA PROTIV NASILJA koji su se održavali širom Srbije punih šest meseci. Samim tim želimo da garantujemo našim sugrađanima da ćemo ispuniti zahteve sa protesta počev od prvog momenta kada proglasimo izbornu pobedu.

foto: Koalicija „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Miki Aleksić – Marinika Tepić

U narednom periodu ćemo dati sve od sebe da svoje ideje i planove predstavimo što većem broju sugrađana i da smo sigurni da ćemo sve što kažemo i ostvariti. Očekujemo napade, kako od režima, tako i od pojedinih koji se predstavljaju kao opozicija, ali se na to nećemo obazirati, jer je naš cilj smena odlazećeg režima i stvaranje uslova za izgradnju novog Kraljeva, gde će mladi rado ostajati i planirati život svoje porodice, gde ćemo stvoriti ambijent za razvoj i usavršavanje modernih znanja i veština, gde ćemo Kraljevu vratiti titulu grada u kome se rado i bezbedno živi“, istakli su, između ostalog, poručujući Kraljevčanima da „konačno imaju za koga da glasaju“.

Na listi koju zovu „listom ujedinjene opozicije Kraljeva“ nalazi se 70 kandidata za 70 odborničkih mesta, koliko ih i imaj u gradskoj skupštini.

Na mestu broj 1 je koalicija oko Srpske napredne stranke pod nazivom „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, na broju 2 koalicija Socijalističke partije i Jedinstvene Srbije pod nazivom „Ivica Dačić – premijer Srbije“.

Foto – Koalicija Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija „Ivica Dačić – premijer Srbije“

Na broju 3 nalazi se „Lokalni front – Predrag Voštinić“, dok će, na lokalu, na broju 4 biti izborna lista Srpske stranke “Zavetnici”.

Počev od sutra, portal Krug će dnevno objavljivati po dve izborne liste sa spiskovima svih kandidata za odbornike koji se nalaze na njima.

    M. M. D.