U Kraljevu se otvara Job Info Centar

Centar, kako je najavljeno, ponudiće usluge savetovanja i povezivanja nezaposlenih mladih sa potencijalnim poslodavcima

Nezaposlenost mladih, naročito u lokalnim sredinama, danas je jedan od najozbiljnijih izazova. Otvaranje Job Info Centra u Kraljevu deo je projekta „Znanjem do posla“, a centar će imati za cilj da mladim ljudima pruži podršku u procesu profesionalnog razvoja i planiranja karijere, usluge karijernog vođenja i savetovanja i povezivanje sa potencijalnim poslodavcima.

Bilo je najavljeno da će Job Info Centar u Kraljevu biti otvoren sutra (sreda, 27. septembar) u 12 časova, ali je u skladu sa odlukom Vlade da 27. septembar bude proglašen za Dan žalosti, ovaj događaj odložen za 12. oktobar.

Job Info Centar Kraljevo radiće na adresi Trg kralja Petra Prvog Oslobodioca.2, a sutrašnjem otvaranju prisustvovaće predstavnici Job Info Centra Kraljevo, Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i Jelena Stefanović, lider komponente za karijerno vođenje i savetovanje i Lucija Vasiljević, direktorka Regionalne razvojne agencije za Taški i Moravički okrug.

Partnerski projekat vlada Švajcarske i Republike Srbije „Znanjem do posla“ traje više od osam godina, a osmišljen je sa ciljem da se stvore uslovi za unapređenje zapošljavanja mladih, kroz razvoj sistema savetovanja i kratkih obuka na radnom mestu kod poznatog poslodavca.

Projekat omogućava mladima da učenjem kroz rad steknu veštine koje se traže na tržištu rada koje će im pomoći da brže i lakše dođu do željenog posla, a kompanijama pomaže da pronađu nove i adekvatne kadrove.