U Mrčajevcima kvalifikacije za prvi čačanski „Sabor srpske harmonike“

Grad Čačak i Turistička organizacija Čačka organizuju prvi čačanski „Sabor srpske harmonike“ koji će se održati 29. i 30. juna.

Organizatori pozivaju sve mlade harmonikaše da se prijave na takmičenje čiji su osnovni ciljevi promocija i popularizacija harmonike u srpskoj narodnoj muzici, promovisanje kvalitetne narodne muzike, afirmisanje umetničkog stvaralaštva kod mladih i očuvanje muzičke tradicije.

U Mrčajevcima, u subotu 25. maja, očekuje nas predtakmičenje za Sabor. Nakon odličnie kvalifikacije u Novom Sadu na kojoj je učestvovalo više od 40 takmičara, očekujemo veliki broj mladih umetnika i harmonikaša koji će se boriti za titulu najboljeg u Srbiji. U Domu kulture u Mrčajevcima, sa početkom u 12 časova, takmičari će izvoditi kolo i pesmu po izboru, a žiri, sačinjen od najeminentnijih stručnjaka, oceniće njihovo umeće i strast prema harmonici. U želji da ovo takmičenje preraste u tradicionalno i karakteristično za Čačak, koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane mlade ljude da uzmu učešće u istom – navode organizatori.

Zainteresovani o takmičenju mogu da se informišu na zvaničnom sajtu Turističke organizacija Čačka  ili na broj telefona 064/6476916, svakog radnog dana od 7 do 15 časova. Prijave su moguće i na dan predtakmičenja, kod organizatora.

Vikend iza nas bio je rezervisan za prve kvalifikacije za Sabor, koje su održane u Medijskom centru Radio televizije Vojvode, u Novom Sadu. Više od 40 mladih harmonikaša nadmetalo se prikazujući svoje umetničko umeće u muziciranju na harmonici –  dodaju organizatori.

Na fotografijama pogledajte kako su izgledale kvalifikacije u Novom Sadu.